Filmovi francuskog glumca Depardjea uklonjeni iz programa švajcarske televizije

Odluka da Švajcarska javna televizija obustavi emitovanje filmova u kojima francuski glumac igra je "pragmatičan izbor, koji ćemo preispitivati u zavisnosti od razvoja situacije i u skladu sa pravnim postupcima"

10441 pregleda 0 komentar(a)
Depardje, Foto: Shutterstock
Depardje, Foto: Shutterstock

Švajcarska javna televizija povukla je iz svog programa sve filmove u kojima Žerar Depardje igra "jednu od glavnih uloga", nakon emitovanja dokumentarca u Francuskoj, saopštio je danas portparol te TV kuće, prenosi AFP.

"Nakon najnovijih otkrića o ponašanju slavnog glumca neće se više puštati filmovi u kojima on igra jednu od glavnih uloga", navodi se u saopštenju kojim se potvrđuje ranije pisanje švajcarskog nedeljnika Matin Dimanš.

"Kada smatramo da se većina javnosti može osjećati uvrijeđenim djelom ili ličnošću, povremeno ih isključimo iz našeg programa".

Odluka da Švajcarska javna televizija obustavi emitovanje filmova u kojima francuski glumac igra je "pragmatičan izbor, koji ćemo preispitivati u zavisnosti od razvoja situacije i u skladu sa pravnim postupcima", objasnio je portparol.

Početkom decembra na javnom kanalu France 2 je emitovan dokumentarac u kome se može vidjeti kako Žerar Depardje izgovara mizogine uvrede.

Dokumnentarac se takođe osvrnuo na optužbu za silovanje protiv njega iz 2020. godine, od strane glumice Šarlot Arnold, što Depardje negira.

Depardje je takođe meta tužbe za seksualni napad koju je podnijela francuska glumica Elen Daras, kao i još jedne optužbe u Španiji od strane novinarke Rut Baza, koja ga je optužila za silovanje iz 1995. godine.

Bonus video: