Film "Vonka" i dalje puni sjevernoameričke bisokopske blagajne

Film od petka do nedjelje zaradio 14,4 miliona dolara u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

9213 pregleda 1 komentar(a)
Timoti Šalame, Foto: Reuters
Timoti Šalame, Foto: Reuters

Porodični film "Vonka", o istoimenom čuvenom prizvođaču i njegovoj izvanrednoj čokoladi, ostao je na vrhu po prihodima sjevernoameričkih bioskopskih blagajni četvrtog uzastopnog vikenda, po procjenama koje je u nedjelju objavila specijalizovana firma "Exhibitor Relations".

Predvođen holivudskim ljubimcem Timotijem Šalamejem, taj igrani film fantazije je od petka do nedjelje zaradio 14,4 miliona dolara u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Film je zaradio skoro 165 miliona dolara u zemlji od početka prikazivanja i više od 300 miliona širom svijeta. "Trijumfalan rezultat", po stručnom časopisu "Variety".

"Vonka" pripovijeda o ranim godinama čuvenog lika Roalda Dala u romanu "Čarli i fabrika čokolade", Vilija Vonke, uvijek s cilindrom na glavi.

Okružen Hjuom Grantom, iznenađujućim kao "Oompa Loompa", i Rovanoom Atkinsonom, Šalamej briljantno nasljeđuje interpretacije Džina Vajldera i Džonija Depa.

Na drugom mjestu po prihodima je horor film "Night Swim" kompanije "Universal" i "Blumhouse", koji priča o porodici s ukletim bazenom u dvorištu, sa 12 miliona dolara za prvu nedjelju prikazivanja.

Slijedi "Akvamen i izgubljeno kraljevstvo" - igrani film o okeanskom superheroju "Worner Brosa" koji već treće nedelju u bioskopima prikuplja 10,6 miliona dolara.

Na četvrtom mjestu je animirani film "Migracije", komični ep o porodici pataka, "Malards" koja se uputila na Jamajku, koja je za tri dana prikupila 10,3 miliona dolara prihoda.

Ljubavna komedija "Sve osim tebe" je na petoj poziciji sa 9,5 miliona dolara već treću nedjelju prikazivanja.

Šesti su "Dječaci u čamcu" (6 miliona), sedmi "The Color Purple" (4,8 miliona), osma je "Gvozdena kandža" (4,5 miliona), deveti "Ferari" (2,5 miliona) i deseta su "Jadna stvorenja" (2 miliona dolara).

Bonus video: