Počasni Oskar za Mela Bruksa, Anđelu Baset i Kerol Litlton

Svečanosti u Los Anđelesu, u organizaciji američke Akademije filmske umetnosti i nauka, prisustvovale su brojne zvijezde, uključujući Martina Skorsezea, Kristofera Nolana, Penelope Kruz, Natali Portman, Leonarda Dikaprija i Bredlija Kupera, prenose mediji u SAD

5843 pregleda 0 komentar(a)
Baset, Foto: Reuters
Baset, Foto: Reuters

Glumac i komičar Mel Bruks, glumica Anđela Baset i montažerka Kerol Litlton dobili su nagradu počasni Oskar na 14. dodjeli Nagrada guvernera.

Bruks
Bruksfoto: Reuters

Svečanosti u Los Anđelesu, u organizaciji američke Akademije filmske umetnosti i nauka, prisustvovale su brojne zvijezde, uključujući Martina Skorsezea, Kristofera Nolana, Penelope Kruz, Natali Portman, Leonarda Dikaprija i Bredlija Kupera, prenose mediji u SAD.

Kerol Litlton
Kerol Litltonfoto: Reuters

Na privatnoj ceremoniji, koja nije uživo prenošena, nagrada za humanitarni rad Džin Heršolt, koja je posljednji put dodijeljena glumcu Majklu Džej Foksu, uručena je Mišel Sater, uticajnoj osnivačici i dugogodišnjoj direktorki umjetničkih programa Sandens instituta.

Nagrade guvernera organizuje Upravni odbor Akademije filmske umjetnosti i nauka radi odavanja priznanja za doprinos filmskoj industriji i životno dostignuće.

Događaj je nekada bio dio programa Oskara, ali je 2009. izdvojen i od tada govori na svečanosti nisu vremenski ograničeni.

Bonus video: