Kreacije iz "Krune" na aukciji

Crna haljina sa otvorenim ramenima koju Elizabet Debicki nosi u petoj sezoni, inspirisana takozvanom “osvetničkom haljinom” pokojne princeze od Velsa, ima cijenu od 8.000 do 12.000 funti

2091 pregleda 0 komentar(a)
Kreacije koje će biti ponuđene na aukciji, Foto: AP/Kin Cheung
Kreacije koje će biti ponuđene na aukciji, Foto: AP/Kin Cheung

Kostimi i rekviziti korišćeni u seriji “Kruna”, zasnovanoj na životu britanske kraljice Elizabete II, biće javno prikazani u Londonu ove nedjelje prije aukcije zakazane za februar, tvrdi Tanjug.

Među izloženim predmetima su kostimi koje nose glavni likovi, uključujući Elizabet Debicki, koja je tumačila princezu Dajanu, kao i Kler Foj i Imelde Stanton, koje su se našle u ulozi kraljice Elizabete u različitim životnim dobima.

Crna haljina sa otvorenim ramenima koju Elizabet Debicki nosi u petoj sezoni, inspirisana takozvanom “osvetničkom haljinom” pokojne princeze od Velsa, ima cijenu od 8.000 do 12.000 funti, prenosi Rojters.

Replike krunidbene odjeće koju je nosila Kler Foj u prvoj sezoni i carski ogrtač imaju procjenu vrijednosti u iznosu od 20.000 do 30.000 funti.

Na prodaji će se naći i replike zlatne državne kočije, stolice za krunisanje, fasade Bakingemske palate i Dauning strita 10.

Prihodi od prodaje biće darovani Nacionalnoj školi za film i televiziju zarad uspostavljanja programa stipendiranja širom Velike Britanije.

Bonus video: