Pet popularnih serija bez Emija

Serije "Nasljednici", "The Bear" i "Beef" nizaju svoje nagrade, dok jedne od najvećih i najpoznatijih serija nijesu dobile nijednu nagradu Emi

2076 pregleda 0 komentar(a)
ilustracija nagrade Emi, Foto: Shutterstock
ilustracija nagrade Emi, Foto: Shutterstock

Tokom ceremonije uručivanja nagrada Emi, u dramskoj kategoriji, serija “Nasljednici” je nastavila da niza najprestižnija priznanja, dok je “The Bear” nastavila da dominira u kategoriji komedija, uprkos trajnoj raspravi o tome može li se uopšte smatrati takvom.

U međuvremenu, limitirana Netfliksova serija “Beef” nastavila je svoj put kroz sezonu nagrada onako kako je počela, zaokruživajući ove tri serije kao jasne favorite ovogodišnjih svečanosti. Međutim, nije uvijek najpopularnijim produkcijama suđeno da odu sa hrpom nagrada pod rukom, mnoge sjajne serije čak nisu ni okusile slast Emijeve slave.

Narednih pet serija nalazi se u toj nesrećnoj ekipi, i dok zadržavaju veliku popularnost i, u nekoliko slučajeva, udobno se smještaju među najhvaljenijim i nadahnutim serijama u istoriji, ono što im je zajedničko jeste ukupno nula Emijevih nagrada, prenosi "Far Out Magazine".

Luter (Luther) (2010-2019)

Nakon probojne uloge u seriji "The Wire”, Idris Elba je polako ali sigurno počeo da igra uloge na velikom platnu kako bi stekao veću popularnost, ali tek nakon premijere serije “Luter” 2010. godine otkrile su se njegove sposobnosti kao glavnog glumca i dramatičara.

Nakon prvih pet sezona prije nego što je serija prešla na Netfliks u dugometražnom nastavku pod nazivom “The Fallen Sun”, ova teška psihološka kriminalistička triler serija dobila je mnogo priznanja tokom sezone nagrada. Iako je Elba dobio Zlatni globus za 'Najboljeg glumca miniserije ili televizijskog filma' u sklopu četiri ukupne nominacije, serija “Luter” nije osvojila nijednu nagradu na dodjeli Emija uprkos njenim 13 nominacija.

Osim tri nominacije za glavnog glumca u kategoriji 'Izuzetni glavni glumac u kratkoj ili antologijskoj seriji ili filmu', “Luter” je dobio i dvije nominacije za 'Izuzetnu kratku ili antologijsku seriju', i jednu za 'Izuzetnu miniseriju' te jednu za 'Izuzetni televizijski film', uz dodatno priznanje za pisanje, režiju i kinematografiju. No, uprkos svemu tome, na kraju serija nije osvojila nijednu nagradu.

It’s Always Sunny in Philadelphia (2005-present)

Ova serija nije samo jedna od najpopularnijih komedija savremenog doba, već je i pravi preokret u istoriji američke televizije- serija “It’s Always Sunny in Philadelphia” najdugotrajniji je sitcom koji traje već 15. sezona. Ovaj rekord se nastavlja, s obzirom na to da će seriju uskoro produžiti barem do 18. sezone.

Centralni kvartet, uz Frenka Rejnoldsa, kojeg tumači Danijel Devito, nepopravljivi su ljudi, ali to je dio privlačnosti serije. Gotovo 20 godina, Glen Hauerton pruža ono što zaslužuje biti smatrano jednim od najvećih dugometražnih izvedbi na malom ekranu, uz Denisa Rejnoldsa, sociopatske prijetnje neuporedive složenosti i humora.

Uprkos tome što se serija prikazuje od 2005. godine, “It’s Always Sunny in Philadelphia” je bila nominovana samo za tri Emija. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da su te tri nominacije pripadale istoj osobi u istoj kategoriji: Mark Skizak je bio prepoznat kroz tri uzastopne nominacije za 'Izuzetnu koordinaciju kaskadera za humorističku seriju ili raznoliki program' u 2013., 2014. i 2015. godinama.

Star Trek: The Original Series (1966-1969)

Jedna od najvažnijih, uticajnih i preokretačkih televizijskih serija ikada napravljenih, “Star Trek: The Original Series” prikupila je mnoštvo nominacija za Emi tokom prve tri godine na televiziji, međutim nije osvojila nijednu.

Leonard Nimoj bio je jedini član glumačke postave koji se našao na užem spisku, ali na kraju nije uspio da osvoji nijednu od tri nominacije u kategoriji 'Izuzetni sporedni glumac u dramskoj seriji', dok je sama serija redovno bila kandidat za razne nagrade koje su prikazivale raznolikost njenih dostignuća.

Dva neuspješna nominiranja za 'Izuzetnu dramsku seriju' stoje uz dodatno priznanje za umjetnički smjer, kinematografiju, montažu filma i zvuka te posebne efekte, međutim, ova serija nikad nije došla do kraja u svojim nominacijama za Emi.

Doušnici (The Wire) (2002-2008)

Hvaljena kao jedna od najboljih TV serija u istoriji, trebalo je neko vrijeme da “The Wire” stekne takav ugled. S gledanošću koja čak i na samom vrhuncu nije bila spektakularna, na ceremoniji Emi je nikada nisu stvarno razmatrali.

Danas nijedan razgovor o "Zlatnom dobu televizije" nije potpun bez ove kriminalističke dramske serije, čak i ako nije dobila nijednu nominaciju za “Zlatni globus” tokom svih pet sezona. Zapravo, ova serija je osvojila samo dvije nominacije za Emi, obje u istoj kategoriji, i obje zapostavljene.

Jedna od najbolje napisanih serija ikada, skromna dvostruka nominacija za 'Izuzetno pisanje za dramsku seriju' za epizodu treće sezone 'Middle Ground' i završnu epizodu serije '-30-' nije osvojila zvanje televizijskog titana o kojem se danas govori s poštovanjem zbog njegovog uticaja na eru prestižnih TV serija.

Bolje pozovite Sola (Better Call Saul) (2015-2022)

Njen prethodnik “Breaking Bad” izuzetno se dobro snašla na dodjeli nagrada Emi, osvojivši 16 nagrada, uključujući uzastopne statue za 'Izuzetnu dramsku seriju' 2013. i 2014. godine, ali uprkos tome što je svakako jednaka svom prethodniku, serija “Better Call Saul” je najveći gubitnik u istoriji ceremonija nagrada Emi.

Najnovije izdanje Emija ponovo je svjedočilo tome kako prikvel nije uspio da osvoji nijednu zlatnu statuu. Tokom šest hvaljenih sezona, “Better Call Saul” bio je nominovan za 53 nagrade i nije uspio da osvoji niti jednu.

U okrutnom preokretu sudbine, serija je ipak osvojila jednu utješnu nagradu za 'Izuzetnu kratku komediju ili dramu', ali to se odnosi na kratki film “Los Pollos Hermanos Employee Training”, a ne na sam sadržaj “Better Call Saul” serije. Postojala je nada da će možda biti nagrađena za nedavno završenu posljednju sezonu, kao što često biva, ali je serija “Nasljednici” osigurala da se to ne dogodi.

Bonus video: