"Slučajevi pravde" na Sarajevo Film Festivalu

Ostvarenje će biti predstavljeno na Sarajevo film festivalu u okviru selekcije pretpremijere
79 pregleda 1 komentar(a)
Slučajevi pravde, Foto: Printscreen
Slučajevi pravde, Foto: Printscreen
Ažurirano: 09.08.2017. 18:40h

Film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” poslije uspješne svjetske premijere proteklog vikenda na Filmskom festivalu u Herceg Novom, biće predstavljen i regionu i to na prestižnom Sarajevo Film Festivalu u okviru selekcije pretpremijere.

Riječ je o selekciji 29 filmova iz regiona i ostatka Evrope koji svoj bioskopski život počinju na jesen.

"Obradovao nas je poziv organizatora SFF-a jer dolazi ipak od najprestižnijeg festivala u regionu. Organizovani crveni tepih, medijski nastupi i sastanci sa filmskim radnicima koji se bave prikazivanjem i distribucijom filmova je ono što spaja glamur i poslovni aspekt promocije filma . Sve je to uvod u pravi život filma na jesen, a to je prikazivanje početkom oktobra prvo u Crnoj Gori, a nekoliko sedmica kasnije i u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”, kazao je tim povodom režiser filma i jedan od glavnih glumaca Zoran Marković Zonjo.

Po protokolu festivala, ekipa filma "The Books of Knjige: Slučajevi pravde” bi trebalo da u Sarajevu izađe na crveni tepih u subotu 12. avgusta oko 19.30 sati ispred Narodnog pozorišta, a gala premijera biće upriličena u 21.45 u Multiplex Cinema City, Sala 1.

“Poslije projekcije idemo svi na koncert grupe Letu štuke u Dom mladih. Dino Šaran je inače autor pjesme ’Zemlja gori’ koju je snimio sa Dubiozom kolektiv a koja se premijerno našla u filmu. Za tu pjesmu na jesen planiramo snimati spot koji će biti lansiran neđe oko podgoričke premijere filma . Soundtrack filma ćemo objaviti na CD-u u isto vrijeme”, istakao je Zonjo koji sa ovim bendom ima dugogodišnju saradnju.

Naime, Zonjo je bio zadužen za spotove Štuka za pjesme “Paranoja”, “Sami”, “Brojevi računa”.

Muziku za Slučajeve pravde je radio Nemanja Nedeljković iz niškog hip-hop dvojca Stereo Banana, dok se pored dueta Letu štuke i Dubioze u filmu čuje i jedna pjesma mostarske grupe “Zoster”.

Bonus video: