Margo Robi radi na ekranizaciji popularne video igre "The Sims"

Na neki način, "Sims" dijeli slične karakteristike kao "Barbie", jer nema stvarnu naraciju

1634 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz igre "The Sims", Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz igre "The Sims", Foto: Printscreen YouTube

Jedan od najpoznatijih naslova u svijetu računarskih igara "The Sims" na putu je da bude ekranizovan.

Kejt Heron, najpoznatija po tome što je režirala prvu sezonu Marvelove serije "Loki", trebalo bi da bude zadužena za adaptaciju popularne video igre, javlja "Hollywood Reporter". Heron će takođe biti koautorka scenarija uz Brioni Redmen.

LuckyChap, produkcijska kompanija koju vodi Margo Robi sa saradnicima, a koja još uvijek uživa u pohvalama na račun produkcije filma "Barbie", produciraće ekranizaciju "The Simsa", a u kreativnom i producentskom kapacitetu biće umiješan i Electronic Arts koji je objavio ovu igru.

"Sims" je računarska igra simulacije života u kojoj igrači igraju kao avatari sa promjenjljivim osobinama ličnosti, vještinama i odnosima, te prolaze kroz svakodnevne zadatke poput pripremanja večere i uređenja kuće.

Nakon što je prva igra objavljena 2000. godine, okruženje franšize je putem nastavaka i ekspanzija proširena kako bi obuhvatila gotovo beskonačan niz postavku i tonova, poput odmora, svijeta zabave, izlazaka, srednjoškolskog života, pa čak i magije i vampira.

Na neki način, "Sims" dijeli slične karakteristike kao "Barbie", jer nema stvarnu naraciju i prikazuje likove kako žive svoje živote, iako su kontrolisani od strane igrača.

Producent Roj Li, koji je takođe uključen u projekat, imao je jednako izazovan zadatak kada je razvio Lego filmove, koji su zaradili stotine miliona dolara na blagajnama.

Trenutno je LuckyChap najtraženija produkcijska kuća u Holivudu nakon milijarderskog uspjeha "Barbie" i kontroverznog djela rediteljke Emerald Fenel "Saltburn".

Bonus video: