Famozna vrata iz filma "Titanik" koja su spasila Rouz prodata na aukciji za preko 718 hiljada dolara

Novi vlasnik ovog komada drveta sada će moći da testira hipotezu da je Džek mogao da preživi

5780 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma "Titanik", Foto: Printscreen YouTube
Scena iz filma "Titanik", Foto: Printscreen YouTube

Od izlaska filma "Titanik" 1997. godine, vodi se rasprava o tome je li komad drveta koji je Rouz (Kejt Vinslet) održao iznad ledene vode Atlantika mogao da primi na sebi i njenog ljubavnika Džeka (Leonardo Dikaprio). Jedan srećnik sada može da testira svoju hipotezu, jer je ovaj drveni rekvizit prodat na aukciji za preko 718 hiljada dolara, prenosi "Guardian".

Ova vrata, za koja je na aukciji otkriveno da su zapravo bila dio okvira iznad ulaza u salon prvog razreda tragično potonulog broda, bila su jedino za što je glavni par iz filma mogao da se uhvati dok je brod tonuo. Ali u njihovim pokušajima da se popnu na relativnu sigurnost, Džek i Rouz shvataju da ima mjesta samo za jednu osobu, pa se Džek žrtvuje.

Reditelj Džejms Kameron je 2022. pokušao da prekine spekulacije o tome da li je Džekova smrt bila nepotrebna sprovodeći ono što je Postmedia opisao kao "naučnu studiju kako bi ovo pitanje konačno bilo riješeno".

"Od tada smo sproveli temeljnu forenzičku analizu sa ekspertom za hipotermiju koji je reprodukovao 'splav' iz filma ... Uzeli smo dva kaskadera koji su imali istu tjelesnu masu kao Kejt i Leo i stavili smo senzore po njima i u njih i stavili smo ih u ledenu vodu i testirali da vidimo mogu li preživjeti na različite načine i odgovor je bio: nema šanse da su oboje mogli preživjeti. Samo jedna osoba je mogla da preživi", kazao je reditelj.

On je dodao da je Džek svakako morao umrijeti, bez obzira na naučne činjenice.

"To je kao Romeo i Julija. To je film o ljubavi i žrtvi i smrtnosti. Ljubav se mjeri žrtvom", zaključio je Kameron.

Bonus video: