Glumac Timote Šalame igraće Boba Dilana u biografskom filmu

Francusko-američki glumac trenutno je jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu, gdje je igrao u filmovima "Dune" i "Wonka"

3453 pregleda 1 komentar(a)
Timote Šalame, Foto: Reuters
Timote Šalame, Foto: Reuters

Glumac Timote Šalame igraće u biografskom filmu o folk rok legendi Bobu Dilanu, koji se trenutno snima u Njujorku, saopštili su danas producenti.

Francusko-američki glumac Šalame (28) trenutno je jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu, gdje je igrao u filmovima "Dune" i "Wonka".

Film o Dilanu reditelja Džejmsa Mangolda osvrće se na početak karijere izvođača pjesama "Blowin’ in the Wind" i "The Times They Are a-Changin" u Njujorku, sve do čuvenog koncerta 1965. godine na Njuport Folk festivalu, kada je akustičnu gitaru zamijenio električnom uz sveopšte zgražavanje i bučne proteste prisutnih "folk čistunaca".

Mangold je inače režirao i najnoviji "Indijana Džons", predstavljen prošle godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, ostvarenje "Le Man 66" o svijetu automobilskih trka, kao i "Walk the Line", biografski film o još čuvenoj kantri rok zvezdi Džoniju Kešu u kojem glume Hoakin Feniks i Riz Viterspun.

Film o Dilanu "A Complete Unknown" pridodaje se dugačkom spisku biografskih filmova o rok i pop legendama, čiji je žanr veoma popularan. Među tim filmovima su "Boemska rapsodija" 2018. o pokojnom lideru benda "Kvin" (Queen) Frediju Merkjuriju, "Elvis" 2022. o kralju popa Elvisu Prisliju, kao i višestruko osporavani The Doors, režisera Olivera Stouna o istoimenoj grupi i njenom pjevaču Džimu Morisonu snimljen 1991 godine.

Ostvarenje "Back to Black" o pokojnoj britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus biće objavljeno 24. aprila u Francuskoj, poslije februarskog hita "Bob Marli: Jedna ljubav", o kralju regea.

Naredne godine se očekuje film o Majklu Džeksonu.

Te filmove često mora da odobri sama zvijezda o kojoj se snima film, ili njegova porodica, ukoliko nije među živima, što umnogome otežava autentičnost tumačenja raznih važnih događaja kao i tačnost nekih kontroverznih podataka.

Film o Dilanu je odobrio sam umjetnik, koji ima 82 godine i dobitnik je Nobelove nagrade za književnost prije nekoliko godina.

Bonus video: