Mišon i Rik iz "The Walking Dead" franšize ponovo zajedno: To je oduvijek bio plan

"Putovanje koje sam prošla sa Mišon i način na koji je evolirala, kako smo mogli da napravimo nešto bazirano na stripu, ali opet da je njena stvar, to je bilo nešto posebno za mene", objasnila je glumica

2148 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz spinofa "The Ones Who Live", Foto: AMC
Scena iz spinofa "The Ones Who Live", Foto: AMC

Omiljeni likovi iz "The Walking Dead" franšize Mišon i Rik večeras će ponovo biti zajedno u posljednjoj epizodi spinofa "The Ones Who Live".

Danai Gurira, koja igra Mišon, kazala je u intervjuu za "Deadline" da je između Mišon i Rika (Endru Linkoln) uvijek postojala posebna veza.

"Plan je oduvijek bio da zaokružimo ovu ljubavnu priču u novoj formi. Zaista sam zahvalna zbog načina na koji je sve ispalo. Takođe želim da se zahvalim našoj nevjerovatnoj ekipi, svim novim ljudima koji su podijelili ovo putovanje sa nama", kazala je glumica.

Ona je istakla da je bio blagoslov za nju da bude dio ove franšize. Kada joj je stigla ponuda da igra u seriji "The Walking Dead", u tom periodu je, kako kaže, odbila mnoge slične ponude jer nije mogla da se posveti, ali ovu nije mogla.

"Gledajući glumce kao što su Džon Berntal, Stiven Jeun, sve njih, to je bilo veoma inspirativno. Svidjelo mi se što su davali sve od sebe. Zato sam pristala, plus je u pitanju poznati lik iz stripa, tu je i mač, sve je to bilo sjajno. Ali putovanje koje sam prošla sa Mišon i način na koji je evolirala, kako smo mogli da napravimo nešto bazirano na stripu, ali opet da je njena stvar, to je bilo nešto posebno za mene", objasnila je glumica.

Na pitanje kako se osjeća sada kad predstoji prikazivanje posljednje epizode u kojoj je igrala tu ulogu, Gurira je odgovorila: "Voljela bih da sam duže imala moj mač".

Bonus video: