Ang Li želi da napravi film o Brusu Liju

"Karakterno gledano, ne mogu biti više različit od Brusa Lija, ali postoje aspekti njegove ličnosti sa kojima se mogu povezati", kazao je reditelj

3276 pregleda 0 komentar(a)
Ang Li, Foto: Shutterstock
Ang Li, Foto: Shutterstock

Poznati američki reditelj tajvanskog porijekla Ang Li nada se da će uskoro biti u prilici da snimi biografski film o Brusu Liju. Autor nagrađivanog filma "Brokeback Mountain" već godinama planira film o legendi borilačkih vještina, sa njegovim sinom Mejsonom Lijem u glavnoj ulozi.

"Trebalo mi je godina da smislim način kako to da riješim, kako se povezati s tim. Karakterno gledano, ne mogu biti više različit od Brusa Lija, ali postoje aspekti njegove ličnosti sa kojima se mogu povezati. Imao je probleme sa identitetom: uvijek je težio da pripada, da pronađe svoje mjesto. To je nešto što osjećam", kazao je reditelj, a prenosi Film News.

Li je tokom karijere lansirao u zvijezde imena kao što su Tobi Megvajer, Ilajdža Vud i Kejti Holms.

"Mogao sam da razumijem kako se osjećaju i da razgovaram sa njima istim jezikom. Za mene je rad sa glumcima bio lagan. Dugo mi je trebalo da usvojim vizualne vještine, ali režiranje glumaca došlo mi je prirodno. Ponekad, umjesto da im dajem upute, postavljam im pitanja. To ih inspiriše da razmišljaju i oblikuju svoj lik i samo zasijaju", objasnio je reditelj.

Bonus video: