Danst: Nekad mi nije padalo na pamet da pitam za razliku u honorarima između mene i muških kolega

"Razlika u honoraru između mene i Spajdermena je bila ekstremna. Ja nisam ni razmišljala o tome", kazala je glumica

4795 pregleda 0 komentar(a)
Kirsten Danst i Tobi Megvajer u filmu "Spider-Man", Foto: Printscreen YouTube
Kirsten Danst i Tobi Megvajer u filmu "Spider-Man", Foto: Printscreen YouTube

Američka glumica Kirsten Danst, komentarišući razliku u honorarima između žena i muškaraca u Holivudu, kazala je da joj svojevremeno nije padalo na pamet da pita kolika je razlika između njenog i honorara glavnog muškog glumca u filmu u kojem su igrali.

"Odrasla sam u vrijeme kad je postojala velika razlika u honorarimazmeđu glavnog glumca i mene", kazala je Dunst za BBC.

Ona je imala 17 godina kada je igrala uz Tobija Megvajera u filmu "Spider-Man" Sema Raimija.

"Ja sam imala više uspjeha nego on. Imala sam 17 godina, još sam učila, nije mi padalo na pamet da pitam. Nisam ni znala da postoji mjesto gdje mogu to da izazovem. Razlika u honoraru između mene i Spajdermena je bila ekstremna. Ja nisam ni razmišljala o tome. Mislila sam da je to prirodno, jer Tobi igra Spajdermena. Ali znate li ko je bio na drugom 'Spider-Man' posteru? Spajdermen i ja", istakla je glumica.

Danst, koja trenutno promoviše kontroverzni akcioni film "Civil War" u kojem igra ratnu fotografkinju u distopijskoj Americi, kazala je da danas sebe vidi kao uzora.

"Ne bavim se filmovima iz zabave, već zato što želim da dam sebe na najiskreniji, najfunkcionalniji način mojoj ulozi. Nadam se da način na koji sam se izborila za svoj put može pomoći drugim glumicama", kazala je ona.

Bonus video: