Vilnev će raditi treći dio "Dine", pregovara i o ekranizaciji knjige "Nuklearni rat: Scenario"

Knjiga Džejkobsen "istražuje kakav scenario bi se desio u slučaju nuklearnog rata, baziran na desetinama ekskluzivnih novih intervjua sa vojnim i civilnim stručnjacima"

5581 pregleda 2 komentar(a)
Timoti Šalame u filmu "Dina: Drugi dio", Foto: Printscreen YouTube
Timoti Šalame u filmu "Dina: Drugi dio", Foto: Printscreen YouTube

Nakon ogromnog uspjeha filma "Dina: Drugi dio", nema razloga da Deni Vilnev i produkcijska kuća Legendary ne nastave saradnju. Tako je prekjuče potvrđeno da je kanadski reditelj već počeo da razvia treći film iz "Dune" serijala, a sada stiže vijesti i da je u pregovorima oko adaptacije knjige "Nuklearni rat: Scenario" Eni Džejkobsen. Denis Villeneuve možda je pronašao svoj sljedeći projekt.

Legendary razmatra otkupljivanje prava na dugometražni film prema knjizi Džejkobsen, a Vilnev pregovara sa studijom o produkciji i režiji. Producentkinja Tanja Lapont takođe bi bila dio projekta, navodi "Variety".

Objavljena 26. marta, knjiga Džejkobsen "istražuje kakav scenario bi se desio u slučaju nuklearnog rata, baziran na desetinama ekskluzivnih novih intervjua sa vojnim i civilnim stručnjacima koji su stvarali oružje i imali uvid u planove odgovora na nuklearnu prijetnju, te bili odgovorni za takve odluke ukoliko bi bilo potrebno da se donesu".

U međuvremenu, "Dina: Drugi dio" i dalje donosi novac na blagajnama. Film je već zaradio 630 miliona dolara širom svijeta. Nastavak, predvođen Timotijem Šalameom, Zendejom i drugim holivudskim zvijezdama trenutno je najprofitabilniji film 2024. U ovom ostvarenju Pol Atreid (Šalame) preuzima svoje mjesto kao "izabrani" iz proročanstva i bori se za osvetu protiv onih koji su uništili njegovu porodicu. Prva "Dina", objavljena 2021, zaradila je 402 miliona dolara globalno.

Bonus video: