Stiven King priznao da ga je jedan horor film toliko uplašio da nije mogao da ga pogleda do kraja

"Film je kao najgora noćna mora koju ste imali, ona iz koje se budite hvatajući vazduh i plačući od olakšanja jer ste mislili da ste zakopani živi", objasnio je pisac

12976 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma "Vještica iz Blera", Foto: Printscreen YouTube
Scena iz filma "Vještica iz Blera", Foto: Printscreen YouTube

Američki pisac Stiven King napisao je neke od najpoznatijih horora, ali je jedan film iz 90-ih bio previše strašan čak i za njega.

On se gostujući u podkastu "History of Horror" prisjetio kada je pokušao da pogleda "Vješticu iz Blera", revolucionarno ostvarenje koje je pokrenulo "found footage" (pronađeni snimak) podžanr, dok je bio u bolnici.

"Prvi put kad sam gledao taj film, bio sam u bolnici, na terapiji. Moj sin je donio kasetu i rekao mi da moram da pogledam to. Negdje na pola sam mu rekao: 'Isključi ovo, previše je ludo'", priznao je King.

Horor hit iz 1999. prati troje filmskih studenata koji nestaju nakon što su otišli u jednu šumu u Merilendu kako bi snimili dokumentarac o lokalnoj legendi o vještici iz Blera, a snimci koje su ostavili iza sebe jedino su što može pomoći da se sazna što im se dogodilo.

"'Vještica iz Blera' izgleda realno. I imate stvaran osjećaj. I baš zbog toga, film je kao najgora noćna mora koju ste imali, ona iz koje se budite hvatajući vazduh i plačući od olakšanja jer ste mislili da ste zakopani živi, a ispostavilo se da je mačka skočila na vaš krevet i spavala na vašim grudima", objasnio je slavni pisac.

Bonus video: