Klafi i Ansel u glavnim ulogama u novom prednastavku "Igre prijestola"

Serija je bazirana na knjigama "Priče o Danku i Jajetu" koje je napisao Džordž R.R. Martin.

3039 pregleda 0 komentar(a)
Iz serije "Kuća zmaja", Foto: HBO
Iz serije "Kuća zmaja", Foto: HBO

Dok se željno iščekuje nova sezona "Kuće zmaja", uveliko se radi na još jednom prednastavku popularne serije "Igra prijestola", a sad "Variety" prenosi da su odabrani glumci koji će igrati glavne uloge.

Serija koja će nositi naziv "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight", a bazirana je na mladom i naivnom, ali hrabrom vitezu Dankanu Visokom i njegovom štitonoši Jaje, koji su glavni likovi u knjigama "Priče o Danku i Jajetu" koje je napisao Džordž R.R. Martin. Piter Klafi igraće Danka, a Dekster Sol Ansel Jaje.

Mediji su izvjestili još 2021. da se ova serija razvija, a HBO je zvanično odobrio rad na njoj prošle godine. Radnja je smještena u period sto godina prije događaja iz "Igre prijestola", u doba kad je dinastija Targarijena još vladala, a sjećanje na posljednjeg zmaja još nije iščilelo iz živog sjećanja.

Martin i Ira Parker su napisali ovu seriju, a biće i izvršni producenti. Martin je do sada objavio tri knjige koje su dio serijala "Priče o Danku i Jajetu". Klafi je igrao u serijama kao što su "Bad Sisters" i "Wrecked", a Ansel u "The Midwich Cuckoos" i "Hullraisers", kao i u filmu “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes”.

Drugi prednastavak "Igre prijestola", "Kuća zmaja" je debitovala 2022. uglavnom uz pozitivne reakcije, a premijera druge sezone je zakazana za 16. jun.

"Variety" je ranije izvjestio da HBO razvija još jednu seriju smještenu u svijet "Igre prijestola", čija radnja će se odvijati u vrijeme vladavine Egona Osvajača.

Bonus video: