Bredli Kuper je zamalo odustao od filma "The Place Beyond the Pines"

Reditelj se prisjetio da je uoči početka snimanja angažovao scenaristu Darijusa Mardera da "prepravi svaku riječ u filmu", a Kuper nije bio zadovoljan sa promjenama

2800 pregleda 0 komentar(a)
Bredli Kuper u filmu "The Place Beyond the Pines", Foto: Printscreen YouTube
Bredli Kuper u filmu "The Place Beyond the Pines", Foto: Printscreen YouTube

Prije nego što je postao nagrađivana holivudska zvijezda sa nekoliko nominacija za Oskara, Bredli Kuper je bio najpoznatiji po ulozi u filmskom serijalu Toda Filipsa "Mamurluk". Nakon uspjeha sa tim filmovima, Kuper je odlučio da pređe na "ozbiljnije uloge", a jedna od njih je bila u ostvarenju Dereka Sijanfrensa "The Place Beyond the Pines".

Ovaj film koji prati tri priče naišao je na hvale kritike i publike, a Kuper je igrao Ejverija, ambicioznog policajca čiji život se prepliće sa Lukom, motociklistom koji izdržava porodicu kriminalom, a kojeg je tumačio Rajan Gosling. Da se nije pokazao kao dobar u dramama poput ove, Kuperova karijera danas bi možda bila drugačija, ali zamalo se desilo da ne zaigra u filmu "The Place Beyond the Pines".

To je otkrio reditelj Sijanfrens u razgovoru za IndieWIre. Reditelj se prisjetio da je uoči početka snimanja angažovao scenaristu Darijusa Mardera da "prepravi svaku riječ u filmu", a Kuper nije bio zadovoljan sa promjenama.

"Dao sam Marderu scenario i imao je puno primjedbi, a ja sam se uglavnom slagao sa njim. Tako smo ponovo pisali svaku riječ... Sjećam se da sam dao Bredliju Kuperu novi scenario i dobio sam glasovnu od njega u kojoj kaže: 'Druže, samo da ti javim da sam pročitao novu verziju i odustajem'", prisjetio se reditelj.

Prema Sijanfrensu, Kuper je bio frustriran jer novi scenario "nije bio film na kojem je pristao da radi". Međutim, nije sve bilo izgubljeno. Reditelj se selio u Šenektedi s porodicom zbog snimanja, a dok je putovao u Montreal kontaktirao je Kupera, sa kojim je razgovarao od ponoći do 3.30 ujutro. Tek na kraju razgovora je uspio da ga ubijedi.

"Tek je u posljednjih pet minuta pristao. Mislim da se jednostavno umorio, htio je da ide da spava", kazao je reditelj.

Bonus video: