Dru Berimor nije najponosnija na neku ulogu, već na to što je prestala da pije

"Ovo nije funkcionisalo za našu porodicu, i ja ću to zaustaviti. Ja ću biti ta koja će prekinuti tu kariku u lancu i možda će moja djeca i njihova djeca biti bolje zbog toga", kazala je glumica

4038 pregleda 1 komentar(a)
Dru Berimor, Foto: Printscreen YouTube
Dru Berimor, Foto: Printscreen YouTube

Dru Berimor je bila stara tek 11 mjeseci kada je dobila svoj prvi posao u reklami. Kada je imala 7 godina, osvojila je srca publike kao Gerti u filmu "E.T.". Nakon toga je glumila u desetinama filmova, a neke je i producirala.

To je biografija kakvu biste mogli da očekujete od nasljednice jedne od najpoznatijih porodica u Holivudu — njen otac, djed, pradjed i prabaka, te tetka i ujak su svi bili glumci.

Ali kada se osvrnula na svoju karijeru u u razgovoru za "Peoples" magazin, nije bila najponosnija na neki film ili seriju.

"Mislim da je za mene to što sam prestala da pijem jedna od najčasnijih stvari koje mogu da uradim kao Barimor, jer smo svi bili takvi hedonisti", kazala je 49-godišnjakinja.

Njen djed Džon Berimor, koji je tokom 20-ih i 30-ih godina prošlog vijeka bio poznati glumac, umro je od prekomjerne upotrebe alkohola. Njena tetka Dajana priznala je zloupotrebljavala drogu i alkohol u svojoj biografiji "Previše, Prebrzo". A njen otac Džon Dru Berimor imao je istoriju alkoholizma.

"Ne gledajte me kao stub zdravlja i blagostanja koji je sve posložio. To je kao, znate šta? Ovo nije funkcionisalo za našu porodicu, i ja ću to zaustaviti. Ja ću biti ta koja će prekinuti tu kariku u lancu i možda će moja djeca i njihova djeca biti bolje zbog toga", kazala je glumica.

"Moramo se boriti protiv genetskih grešaka koje nam naše porodice donose", dodala je holivudska zvijezda.

Berimor je ranije otkrila da je tokom teškog perioda nakon razvoda počela više da pije. Nakon što je pobijedila zavisnost kao tinejdžerka, prepoznala je upozoravajuće znakove.

"Nakon što je život koji sam planirala za svoju djecu propao — gotovo mislim da je to bilo teže nego stvari koje sam prošla kao dijete. Osjećalo se puno stvarnije, jer to nije bila riječ samo o meni, već i o toj djeci za koju sam toliko marila. Tada sam vjerovatno toliko brinula da sam samo davala njima, a nisam se brinula o sebi. Bio je to bolan i nesrećan put kroz vatru i povratak u život", prisjetila se glumica.

Provela određeno vrijeme na terapiji i prestala da pije. Berimor kaže da su njena djeca natjerala da dođe sebi. Nakon toga se posvetila razvoju tok šoua "The Drew Barrymore Show", a peta sezona emisije je naručena u januaru. "Bez obzira na sve što sam prošla u svom privatnom životu, nikada to nisam donosila na posao. Nikada nisam upropastila posao. Nikada ne odustajem. Ne dolazim nepripremljena. Dajem sve od sebe na poslu. Ja sam nepogrešivi profesionalac sa nesalomivom radnom etikom", istakla je glumica.

Bonus video: