Kuaron: Hari Poter me nije zanimao, dok mi Del Toro nije rekao da sam arogantni šu*ak

Reditelj se dvadeset godina nakon njegovog filma "Hari Poter i zatvorenik iz Azkabana" prisjetio kako ga je zbunila ponuda da radi na ovom ostvarenju

4575 pregleda 0 komentar(a)
Knjige o Hariju Poteru (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Knjige o Hariju Poteru (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Reditelj Alfonso Kuaron obilježio je dvadesetu godišnjicu od njegovog filma "Hari Poter i zatvorenik iz Azkabana" novim intervjuom za "Total Film" magazin u kojem je priznao da mu je bilo čudno kada mu je Warner Bros. ponudio rad na ovom ostvarenju, jer tada nije znao ništa o ovom književnom serijalu. Pomogao mu je razgovor sa kolegom Giljermom Del Torom.

Kris Kolumbus napustio je franšizu nakon filmova "Čarobnjakov kamen" i "Dvorana tajni", ali autoru hvaljene erotske road trip drame "Y Tu Mama Tambien" nije padalo na pamet da bi on mogao biti izbor studija.

"Bio sam zbunjen, jer Hari Poter uopšte nije bio na mom radaru. Često razgovaram sa Giljermom Del Torom i par dana kasnije sam mu rekao da je baš čudno što su mi ponudili to. On je rekao: 'Čekaj, čekaj, čekaj, rekao si da nisi čitao Harija Potera?'. Odgovorio sam mu da mislim da to nije za mene.

Veoma bogatim rječnikom, na španskom, Del Toro mi je rekao da sam arogantni šu*ak. Kad ti se obrati na taj način, onda moraš da pođeš u knjižaru", ispričao je Kuaron.

On je kazao da se kasnije zaljubio u knjige o Hariju Poteru. Producent franšize Dejvid Hejman izjavio je da je jednostavno imao osjećaj da je Kuaron prava osoba za taj posao, mada je djelovao kao čudan izbor.

"Vidio sam 'Y Tu Mama Tambien', koji mi se baš svidio, i na neki čudan način sam pomislio da bi bio idealan reditelj za trećeg 'Harija Potera'. Neki se ne bi složili... 'Y Tu Mama' je bio film o posljednjim trenucima tinejdžerskog doba, a 'Azkaban' o prvim momentima tinejdžerskog doba. Smatrao sam da bi mogao da učini da serijal više djeluje savremeno, na neki način. I donese svoje filmsko čarobnjaštvo", objasnio je Hejman.

Bonus video: