Nova "Ghost in the Shell" serija izlazi 2026.

Kao najava objavljen je kratak tizer koji prikazuje scene iz mange. Ostali detalji za sad su obavijeni velom misterije.

1923 pregleda 0 komentar(a)
Iz anime filma "Ghost in the Shell" iz 1995., Foto: Printscreen YouTube
Iz anime filma "Ghost in the Shell" iz 1995., Foto: Printscreen YouTube

Kultni anime naslov "Ghost in the Shell" se vraća na ekrane. Nova anime serija bazirana na istoimenoj mangi radiće se u produkciji Science SARU-a, studija koji stoji iza naslova kao što su "Devilman Crybaby" , "Scott Pilgrim Takes Off" i predstojeći "Dandadan".

Iz studija su saopštili da će novi "Ghost in the Shell" serija izaći 2026. Kao najava objavljen je kratak tizer koji prikazuje scene iz mange. Ostali detalji za sad su obavijeni velom misterije.

Ono što raduje fanove ove franšize je to što je studio Science SARU producirao neke od najboljih naslova koji su prepoznati po drugačijim pričama i idejama.

Mangu "Ghost in the Shell" stvorio je Masamune Širov, a objavljena je 1989. Revolucionarni sajberpank narativ smješten je u alternativnu budućnost Japana gdje su razlike između mašina i ljudi zamagljene kibernetskim implantima. Sintetički detektiv Makoto juri misterioznog hakera, a ispostavlja se da ovaj slučaj može da ima ozbiljne posljedice po postojanje ljudskog roda.

Anime film iz 1995, koji je režirao Mamoru Oši, ostao je reper za akciju i vizuelne efekte u ovom mediju. Uslijedilo je više nastavaka i serija, ali se nijedan kvalitetu nije približio Ošijevom djelu, koje je uticalo i na mnoga kultna filmska ostvarenja, posebno na serijal "The Matrix".

Bonus video: