Kako prepoznati loš film bez gledanja

Ključna četiri elementa koji će vam uštediti dosta vremena, a koja se mogu primijeniti na velikom broju slučajeva
64 pregleda 4 komentar(a)
kokice, Foto: Shutterstock
kokice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.07.2017. 15:04h

Postoji način da "provalite" koji je nov film loš i bez gledanja, a te savjete je podijelio Stjuart Heritadž iz Gardijana.

On je izdvojio ključna četiri elementa koji će vam uštediti dosta vremena, a koja se mogu primijeniti na velikom broju slučajeva.

Embargo na recenzije

Ovo je najjasniji znak da je studio svjestan da ima promašaj. Kada ima dobar film, svaki studio neprestano priča koliko se ljudima sviđa. Neki filmovi su toliko unaprijed hvaljeni da djeluje kao da su godine prošle od prve recenzije do premijere.

Ali, jako je rijetko dobar znak ako nema recenzija, već je jedini trik koji studio ima da zaradi, upravo to da ljudi moraju sami da pogledaju i uvjere se koliko je film loš.

Traje manje od sat i po

Kada film izađe, provjerite koliko traje. Ako je preko dva sata ipak su nešto manje šanse da je loš, jer su savremeni mejnstrim filmovi ispod sat i po uglavnom katastrofe.

U velikom broju situacija to znači da je kraćen do iznemoglosti da bi se nešto izvuklo od filma.

Glasine tokom produkcije

Loš film uvijek prati dosta glasina "iza kulisa". Takođe, često se odlaže premijera, tim se raspada usred snimanja, a scene se snimaju nanovo.

Izgled postera

Na posterima nećete moći naći izvode iz kritika, ili zato što nije bilo recenzija ili zato što niko nije ništa lijepo napisao.

Takođe, poster je blještav i pokušava da skrene pažnju sa toga da fale osnovne informacije.

Intervjui o svima sem o filmu

Lako je reći da glumac vjeruje u film, jer će ga onda hvaliti do neba. Međutim, ako glumci pričaju o anegdodatama tokom snimanja sve ukazuje da su te situacije zanimljivije od samog filma.

Bonus video: