Ron Hauard preuzima rad na filmu “Han Solo”

Prema planu film će se snimati još tri do četiri sedmice, sa još pet sedmica dosnimavanja novih scena što je karakteristično za blokbastere “Star Wars” kalibra
93 pregleda 0 komentar(a)
Ron Hauard, Foto: Shutterstock
Ron Hauard, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.06.2017. 15:13h

Nakon spekulisanja u medijima konačno je potvrđena informacija da će Ron Hauard biti zadužen za režiranje filma “Han Solo”, prenose američki mediji.

Ovaj 63-godišnji režiser zamijeniće ila Lorda i Krisa Milera, koji su otpušteni prošlog ponedjeljka zbog “kreativnih razlika”, a zvanično saopštenje stiglo je iz Lucasfilm kompanije.

“Mi u Lucasfilmu vjerujemo da je najveći cilj svakog filma nastavljanje duha sage koju je Džordž Lukas započeo prije 40 godina”, kazala je u saopštenju Ketlin Kenedi, predsjednica pomenute kompanije.

“Sa tim na umu, sa uzbuđenjem možemo saopštiti da će Ron Hauard nastaviti režiranje filma o junaku Hanu Solou, koji još uvijek nema naziv. Imamo sjajan scenario, nevjerovatnu ekipu i glumce i apsolutno požrtvovanje i posvećenost čiji je cilj stvaranje veliog filma”, istakla je ona, a zatim dodala da će snimanje ponovo početi 10. jula ove godine. Hauard, kojeg je Lucasfilm prvi put kontaktirao radi režiranja filma “Star Wars: Episode I - The Phantom Menace” iz 1999. godine, osvojio je Oskara 2001. godine za “A Beautiful Mind”, a među posljednjim filmovima koje je snimio su i “Rush” iz 2013. i “The Beatles: Eight Days a Week” i “Inferno” iz 2016. godine.

Kenedi je još u utorak najavila da će doći do promjene režisera, a Lorda i Milera je tada nazvala “talentovanim filmskim stvaraocima koji su angažovali nevjerovatnu ekipu glumaca”, među kojima su i Emilija Klark, Alden Erenrič, Donald Glover, Vudi Harelson, Tendi Njutn, Džunas Suotamo i Fibi Voler Bridž.

Snimanje je počelo u Pajnvud studiju u Londonu prošlog februara, ali je nedavno iz Lukasfilma saopšteno da je prekinuto zbog “jasnih razlika u kreativnosti i viziji filma” nakon čega su se “putevi razišli”.

Prema planu film će se snimati još tri do četiri sedmice, sa još pet sedmica dosnimavanja novih scena što je karakteristično za blokbastere “Star Wars” kalibra.

“Nažalost, naša vizija i proces nisu se složili sa našim partnerima na ovom projektu. Normalno, nismo fanovi izraza 'kreativne razlike', ali ovoga puta taj kliše je istinit”, kazali su Lord i Miler nakon informacije da su otpušteni sa projekta.

“Zaista smo ponosni na sve što smo do sada postigli sa glumcima i ostalim članovima ekipe sa seta”, dodali su oni.

Prema informacijama koje su prenijeli američki portali “Hauard će se uskoro sresti sa glumcima kako bi podigao moral na setu”, a takođe će obraditi i ranije snimljen materijal kako bi Lukasfilm dobio ono što zaista želi.

Premijera ovog filma zakazana je za 25. maj naredne godine.

Bonus video: