Kako je otpao Svemirski čovjek sa Plutona

Prema fotografijama bilješki koje se mogu naći na Redditu, tadašnji čelnik Universala Sid Šejnberg nije bio najsrećniji izborom naslova koji će kasnije postati kultni, jer je tada mislio da previše zvuči “tipično žanrovski”
0 komentar(a)
Povratak u budućnost, Foto: Filmconcertslive.com
Povratak u budućnost, Foto: Filmconcertslive.com
Ažurirano: 11.06.2017. 09:14h

Bilješke koje su nedavno procurjele na internetu otkrile su da čuveni film “Povratak u budućnost” nije trebalo da ima takav naziv, već potpuno drugačiji.

Prema fotografijama bilješki koje se mogu naći na Redditu, tadašnji čelnik Universala Sid Šejnberg nije bio najsrećniji izborom naslova koji će kasnije postati kultni, jer je tada mislio da previše zvuči “tipično žanrovski”. Predložio je da se film zove “Space Man From Pluto” (Svemirski čovjek sa Plutona) uz opasku da zvuči mnogo elegantnije.

“Siguran sam da će biti mnogih koji će smatrati da će sa takvim nazivom film publici zvučati jeftino i staromodno. Gluposti. Mislim da će ovakav naslov dati publici osjećaj da je u pitanju vruć, originalan i duhovit film”, poručio je on tada.

Stiven Spilberg mu je odgovorio da se zahvaljuje na “humorističkim bilješkama” i istakao da je time nasmijao cijelu ekipu sa seta.

Bonus video: