Počelo suđenje glumcu Bilu Kozbiju

Približno 60 žena prozvalo je posljednjih godina tvorca "Kozbi šoua" za seksualne napade
1 komentar(a)
Bil Kozbi, Foto: Reuters
Bil Kozbi, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2017. 08:18h

Suđenje američkom glumcu Bilu Kozbiju zbog seksualnog napada počelo je u ponedjeljak u Noristaunu, na istoku SAD-a, svjedočenjem prve navodne žrtve, prenosi Hina.

Sa 79 godina, tvorac i glumac u seriji" Kozbi šou" koji je zahvaljujući njoj postao svjetska zvijezda osamdesetih godina, mora odgovarati na optužbe za seksualne napade na Andreu Konstend pred porotom iz Pitsburga.

Približno 60 žena prozvalo je posljednjih godina Vilijama Henrija Kozbija juniora za seksualne napade, zauvijek ocrnivši karijeru dužu od 50 godina.

Konstend tvrdi da ju je seksualno napao početkom 2004. kad ga je posjetila u njegovom domu, u predgrađu Filadelfije nakon što ju je drogirao.

Po njemu, radilo se o dobrovoljnom odnosu jer glumac naglašava da mlada žena ni u jednom trenutku nije iskazala neodobravanje.

U odsustvu svjedoka i materijalnih dokaza, sve se svodi na svjedočenje te 44-godišnje Kanađanke.

No, u ponedjeljak je porota čula svjedočenje druge žrtve, ali njene optužbe nisu predmet krivičnog gonjenja.

Keli Džonson ispričala je kako je 1996. glumac insistirao da popije tabletu i vino, te da se maze u bungalovu kalifornijskog hotela.

Glavni advokat Brajan Mekmonagl nastojao je diskreditirati prvo svjedočenje optužujući Džonsonovu da je pretjerala u svojoj verziji događaja.

Svjedočenje Andree Konstend očekuje se sljedećih dana.

U jedinom intervjuu koji je dao nakon što je okrivljen, Kozbi je rekao da neće svjedočiti.

Predviđeno je da će suđenje trajati dvije sedmice. Ako porota glumca proglasi krivim po jednoj ili više od ukupno tri tačaka optužnice, Kozbi bi mogao biti osuđen na minimalno deset godina iza rešetaka.

To bi za 79-godišnjaka vjerovatno značilo da bi život okončao u zatvoru.

Bonus video: