Aleksandar Vujović nagrađen za najbolji kratkometražni fim u Parizu

SEE Film Festival je internacionalni festival koji okuplja autore iz petnaest različitih zemlja sa područja jugoistočne Evrope
281 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vujović, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.06.2017. 06:40h

Autorski film "As Trains Go By" reditelja Aleksandra Vujovića nagrađen je za najbolji kratkometražni film 2017. godine na SEE Film Festivalu u Parizu, u okviru kojeg je u subotu veče 3. juna, na zatvaranju festivala, upriličena francuska premijera filma u teatru Le Palas u Parizu. SEE Film Festival je internacionalni festival koji okuplja autore iz petnaest različitih zemlja sa područja jugoistočne Evrope.

Film je sniman u Njujorku, a angažovani glumci odabrani su na kastingu koji je rađen na Njujorškoj filmskoj akademiji, pa je tako glavna uloga u filmu pripala brazilskom akteru Felipeu Venturi, a u filmu još glume i Andreza Ortiz i Žaklin Salomao.

"As Trains Go By" govori o mladiću koji je opterećen ljubavnom vezom iz prošlosti koju nije prebolio i koja na njega ima snažan uticaj.

Kako je film opisao Vujović, film govori o mladiću pritisnutom osvrtanjima na prošlost, koji pokušava da prevaziđe svoje unutrašnje nezadovoljstvo, između ostalog, i kroz novu ljubavnu vezu.

Bonus video: