Šarliz Teron: Mogla bih da napustim SAD zbog rasizma

Popularna Južnoafrikanka, koja ima dvoje usvojene tamnopute djece, kaže da joj je život u posljednjih godinu dana vladavine Donalda Trampa bio poprilično težak
72 pregleda 9 komentar(a)
Šarliz Teron, Foto: Reuters
Šarliz Teron, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2018. 17:50h

Glumica Šarliz Teron razmišlja o tome da napusti Holivud. Razlog za to je bezbjednost njeno dvoje djece.

Popularna Južnoafrikanka, koja ima dvoje usvojene tamnopute djece, kaže da joj je život u posljednjih godinu dana vladavine Donalda Trampa bio poprilično težak, piše B92.

"Rasizam je mnogo 'življi i zdraviji' nego što to ljudi mogu i da zamisle", izjavila je "Atomska plavuša" u intevjuu za magazin El. 

"To više ne smijemo da poričemo. Moramo da budemo glasni i jasni. Postoje mjesta u ovoj zemlji u kojima, ako bih tamo dobila posao, to nikako ne bih prihvatla. Postoje mjesta u Americi u koja nipošto ne bih putovala sa svojom djecom, i to je veoma ozbiljan problem", rekla je ona.

"Mnogo puta sam pogledala moju djecu i rekla sebi da ću, ako se ovo nastavi, možda morati da napustim Ameriku. Posljednje što želim u životu je da se moja djeca ne osjećaju bezbjedno", istakla je Teronova. 

Prva godina Donalda Trampa na čelu Sjedinjenih Država obilježena je jačanjem desničarskih pokreta u Americi i porastom rasizma, piše NjuzHab. 

"Ako mogu da uradim nešto povodom toga, svakako ću to i da uradim", istakla je Šarliz Teron, naglasivši da je krajnje vrijeme da "muškarci prestanu da vode svijet na svoju ruku".

Preporučujemo za Vas