Sat otkucava: Hakeri drže nove "Pirate sa Kariba" kao taoce

Najnovija sezone serije "Orange Is the New Black" nedavno je na takav način objavljena na internetu, pošto je Netflix odbio da plati otkup
83 pregleda 0 komentar(a)
Džoni Dep Pirati sa Kariba, Foto: Reuters
Džoni Dep Pirati sa Kariba, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2017. 07:30h

Novi nastavak filmskog serijala "Pirati sa Kariba" dopao je šaka drugoj vrsti pirata, a oni prijete da će ga objaviti na internetu ukoliko im ne bude isplaćen otkup.

Izvršni direktor kompanije "Volt Dizni" Bob Ajger saopštio je, u ponedjeljak, zaposlenima da su se hakeri dokopali novog Diznijevog filmskog hita i da zahtijevaju ogroman iznos otkupnine u bitkoinima, prenosi Tanjug.

Pretpostavalja se da je riječ o petom nastavku filmske franšize, pod nasloviom "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales", čija premijera je najavljena za 25. maj.

Ajger je saopštio da su neidentifikovani hakeri zaprijetili da će na internetu objaviti prvo pet minuta filma, a zatim djelove od po 20 minuta, sve dok otkup ne bude isplaćen. U suprotnom će se cijeli film naći na internetu.

"Dizni" je odbio da plati otkup i sarađuju sa FBI-em na ovom slučaju, kako bi hakeri što prije bili otkriveni.

Najnovija sezone serije "Orange Is the New Black" nedavno je, na takav način, objavljena na internetu, pošto je Netflix odbio da plati otkup.

Bonus video: