Dejvid Linč: Više nikada neću snimiti film

Na pitanje da li je njegovo najskorije najveće ostvarenje - “Inland Empire” iz 2006. godine - ujedno i njegov posljednji film, Linč je odgovorio “Da, jeste”.
1 komentar(a)
Dejvid Linč, Foto: Beta/AP
Dejvid Linč, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2017. 08:41h

Američki režiser Dejvid Linč, autor kultnih filmova “Blue Velvet”, “Eraserhead“ i “Mulholland Drive”, izjavio je za The Sydney Morning Heraldda više neće snimati filmove, prenosi Independent.

“Stvari su se mnogo promijenile. Veliki broj filmova koji mogu da se smatraju kvalitetnim nije uspio da ostvari solidnu zaradu na bioskopskim blagajnama, a filmovi koji su se pokazali uspješnim nisu ono što bih želio da radim”, rekao je režiser. Na pitanje da li je njegovo najskorije najveće ostvarenje - “Inland Empire” iz 2006. godine - ujedno i njegov posljednji film, Linč je odgovorio “Da, jeste”.

Srećom, ljubitelji opusa slavnog režisera moći će da uživaju u nastavku serije “Twin Peaks” , koja se 21. maja vraća se na male ekrane, nakon 26 godina pauze. Režiser se takođe pojavljuje u novom dokumentarcu “David Lynch: The Art Life“, koji će u bioskopima premijerno biti prikazan 14. jula.

Bonus video: