Ovoj glumici su zabranili da snima filmove jer je previše seksi

"Imamo dosta seksi umjetnica u Kambodži. Neke su puno provokativnije od mene", rekla je Kvan
69 pregleda 12 komentar(a)
Deni Kvan (novine), Foto: Imgur.com
Deni Kvan (novine), Foto: Imgur.com
Ažurirano: 28.04.2017. 07:02h

Deni Kvan (24), glumica iz Kambodže, dobila je zabranu snimanja filmova sljedećih 12 mjeseci, jer Ministarstvo kulture njene zemlje smatra da je "previše seksi", piše Daily Mail. Nakon brojnih filmova, vlasti su joj pauzirale karijeru jer je prekršila "kod ponašanja".

Ona ima više od 300.000 pratilaca na svom Facebook profilu, a izjavila je da scene u filmovima u kojima je igrala nisu nimalo erotske, za razliku od radova njenih koleginica.

"Imamo dosta seksi umjetnica u Kambodži. Neke su puno provokativnije od mene", rekla je Kvan i dodala:

"Znam da je moje pravo da se oblačim kako želim, ali u našoj kulturi ljudi to ne mogu da prihvate. Od sada ću se truditi da budem manje seksi nego što sam na slikama koje objavljujem na Facebooku".

Zabrana nametnuta glumici izazvala je burne reakcije raznih udruženja i organizacija za promociju ljudskih prava i ravnopravnosti polova.

Predsjednik Disciplinarnog vijeća Ministarstva izjavio je da je Kvan kažnjena jer je "prekršila pismeno obećanje koje je dala ministarstvu, a koje se odnosilo na seksi oblačenje". On je dodao da vijeće neće povući svoju odluku, jer smatra da javna osoba mora da na doličan način predstavlja njihovu kulturu. Osim filmova, njoj su zabranjeni bilo kakvi angažmani u zabavnoj industriji sljedećih 12 mjeseci.

Bonus video: