Pirs Brosnan: Za mene čaša nikada nije do pola puna

“To je sve što vam ostane, kada vam srce postane crna rupa i u četiri sata ujutru morate da se borite sa težinom svijeta na svojim ramenima”, tvrdi Brosnan.
121 pregleda 1 komentar(a)
Pirs Brosnan, Foto: Reuters
Pirs Brosnan, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2017. 16:29h

Glumac koji je najpoznatiji po ulozi tajnog agenta Džejmsa Bonda, Pirs Brosnan, nedavno je u razgovoru za Esquire magazin otvoreno pričao o svom životu nakon što je izgubio suprugu, a zatim i ćerku. Boreći se sa smrću Kasandre Haris, sa kojom je bio u braku 11 godina, odnosno do 1991, a koja je preminula nakon borbe sa kanerom u 43. godini, glumac nije očekivao da će uskoro doživjeti još jedan gubitak u porodici.

Naime, 2003. u 42. godini, njegova ćerka Šarlot umrla je od posljedica iste bolesti, a to je, kako kaže, zauvijek promijenilo njegov život.

“Vjerujte mi, za mene čaša nikada nije do pola puna”, kazao je glumac, opisujući svoje emocije kao “melanholičnog, crnog irskog psa”.

Ovaj 63-godišnji glumac je 2014. prvi put otvoreno govorio o borbi protiv kancera u okviru Stand Up For Cancer teleton.

“Gledati kako život nekoga koga volite odnosi, komad po komad ova opaka bolest, postaje tužni dio vašeg života i psihe. Držao sam ruku moje darežljive, jake i prelijepe supruge Kasi, dok joj je kancer prerano oduzimao život”, priznao je glumac.

“A onda sam držao ruku moje zabavne, predivne ćerke Šarlot prije nego što je i ona umrla od bolesti koju je naslijedila”, nastavio je on.

Holivudska zvijezda, istakla je da je nakon Šarlotine smrti pronašao snagu u vjeri, kako bi preživio bol.

“To je sve što vam ostane, kada vam srce postane crna rupa i u četiri sata ujutru morate da se borite sa težinom svijeta na svojim ramenima”, tvrdi Brosnan.

“Niko ne može pobjeći od bola koji nosi život. Ali to je život”, poručio je glumac koji je u braku sa Keli Šej Smit od 2001. sa kojom ima dvoje djece Dilana (20) i Paris (16), dok je u prvom braku dobio i Krisa (44) i Šona (33).

Brosnan koji sebe smatra dobrim roditeljem, sa svojim ocem ipak nije bio u najboljim odnosima, jer ga je napustio neposredno nakon što se rodio.

Svog oca je vidio samo jednom i to kada ga je upoznao 1984. godine na snimanju filma “Remington Steel” u Irskoj.

“Moji očinski instinkti su čisto moji, jer nisam imao na koga da se ugledam”, kazao je on.

“Toma sam vidio samo jednom i proveo sa njim nedjeljno popodne. Pričali smo o ovome i onome, popili nekoliko krigli Guinnessa i rastali se. Volio bih da sam ga bolje poznavao. Bio je sjajan muzičar... To je sve što znam o njemu”, ispričao je glumac, a zatim se osvrnuo na svoj srećni brak.

“Nedavno smo moja supruga i ja putovali u Santa Barbaru. Isplanirali smo romantični vikend, tokom kojeg smo razgledali kuće i pili kvalitetno vino”, pohvalio se on.

“Nismo slušali muziku, već svoje glasove međusobno i nekako se ogradili od ostatka svijeta”, pojasnio je Brosnan.

Na molbu da opiše svoj posljednji savršen dan, on je odgovorio da to može da učini vrlo lako, jer ga je “imao juče”.

“Prvo sam malo slikao u svom studiju, zatim sam sišao do plaže, čitao i crtao. Potom sam ručao sa Keli, a oko pet sati sam izašao i gledao zalazak sunca. Keli je sjedela pored mene, pili smo šampanjac i pričali o danu”, podijelio je Brosnan svoj savršen dan.

Bonus video: