Star magazin: Osvježenje u televizijskom svijetu zabave i kulture

Do ideje je došlo tako što je ekipa agencije Trust radila jutarnji brejnstorming na kojem smo zaključili da kod nas ne postoji emisija kulturno-zabavnog karaktera koja se ne bavi turbo-folkom i promovisanjem treš kulture.
172 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2017. 14:53h

Program Televizije Vijesti od nedjelje, 9. aprila biće bogatiji za još jednu emisiju, a ovoga puta produkcija je za publiku pripremila 30-minutni Star Magazin, koji će se baviti aktuelnim temama i svijeta kulture i šoubiznisa.

Emisija Star magazin emitovaće se na Televiziji Vijesti jednom sedmično, i to nedjeljom u 17.45 sati, a repriza će se prikazivati subotom prije informativne emisije, Vijesti u pola pet.

U razgovoru za Play, voditeljka Bojana Mišković, predstavila je sebe, a otkrila je i koncept emisije i nagovijestila koga će sve ugostiti u novoj emisiji.

  • Možeš li za početak otkriti našim čitaocima nešto više o sebi?

Novinarka sam. Novinarstvo sam završila na Političkim naukama u Podgorici. Od tada do danas promijenila sam četiri medija, među kojima je bila i TV Vijesti. Različiti kolektivi i uređivačke politike donijeli su mi značajno iskustvo u profesionalnom, ali i životnom smislu.

Prije dvije godine sam počela da radim u marketinškog i PR agenciji Trust. S obzirom na to da sam od samog početka uključena u rad agencije, volim da istaknem da kako se Trust razvijao tako sam i ja sazrijevala. Pokrivam poziciju PR konsultanta i veoma sam zadovoljna kako samim poslom, tako i saradnjom sa ekipom koja čini agenciju.

Majka sam troipogodišnjeg Mateje koji je zaokružio moj razvojni put.

  • Kako je došlo do ideje za emisiju Star Magazin?

Do ideje je došlo tako što je ekipa agencije Trust radila jutarnji brejnstorming na kojem smo zaključili da kod nas ne postoji emisija kulturno-zabavnog karaktera koja se ne bavi turbo-folkom i promovisanjem treš kulture.

Naravno, realizacija ideje ne bi bila moguća bez Bojana Lekovića i kompanije G3Spirits, koji je prepoznao značaj emisije i odlučio da kao generalni sponzor podrži stvaranje Star Magazina.

Pored G3Spirits, u susret nam je izašla i PR Hard Rock Cafea Ivana Maraš koja nam je pomogla u logističkom dijelu emisije.

  • Kakav će biti koncept emisije i koliko će trajati?

Emisija se bazira na urbanom i modernom svijetu zabave i kulture. To podrazumijeva priloge i intervjue sa umjetnicima iz svijeta muzike, kulture, sporta, mode i alternativne scene koji doprinose razvoju kulute.

Akcenat će biti stavljen na premijere predstava i filmova, intervjue sa aktuelnim piscima i onima koji se tek promovišu. Posebnu pažnju posvetićemo mladim umjetnicima i umjetnicama koji nemaju priliku da se promovišu a to zaslužuju, grafiti artistima, blogerima i blogerkama.

Emisija će trajati između 30 i 35 minuta, a premijerna epizoda biće emitovana u nedjelju 9. aprila.

  • Da li ćeš se baviti samo informativnim vijestima iz svijeta šoubiznisa ili ćeš voditi razgovore sa sagovornicima i na druge teme?

Ideja je da se sagovorniku ili sagovornica koji budu gostovali u Star Magazinu pruži prilika za promovisanje.

Naravno, nećemo se držati samo okvira djelatnosti u kojima se oni kreću, već ćemo razgovarati i o drugim temama.

  • Ko će biti tvoji sagovornici? Da li ćeš ugostiti samo poznata lica iz Crne Gore ili i iz regiona?

Star Magazin će pored gostiju iz Crne Gore ugostiti i sagovornike iz regiona. Zadovoljstvo mi je da najavim da će, pored ostalih, u prvoj emisiji gostovati mladi umjetnik i jedan od najboljih tattoo majstora u Evropi Nikola Perković.

  • Zbog čega je bitno imati emisiju poput Star Magazina?

Zato što je potrebno pokazati da kada se kaže showbiz to ne znači promocija turbo folka i treš kulture.

Naprotiv, naš cilj je da ukažemo da na Balkanu postoje vrsni umjetnici i umjetnice koji stvaraju kvalitet i samim tim utiču na jačanje kulture. Oni zaslužuju promociju a Star Magazin će im to omogućiti.

  • Po čemu će se tvoja emisija razlikovati od ostalih sličnog tipa?

Prije svega u produkcijskom smislu. Trudićemo se da ispratimo svjetske standarde produkcije kada su emisije ovog tipa u pitanju.

Produkcijski tim koji čini ekipa iz Podgorice i Beograda predvodi art direktor Gojko Berkuljan. Pored njega producent emisije je Nebojša Perković dok će za vizuelni dio biti zaduženi Ivan Mandić i Vladimir Talijan.

Muzički dio (temu i muziku za špicu) djelo je mladog i talentovanog umjetnika iz Podgorice Gorčina Pejovića.

Što se tiče samog sadržaja emisije, već sam rekla da će kvalitet tema i gostiju da nas izdvoji od emisija sličnog tipa. Na tome će, pored mene raditi novinarka Katarina Lazarević.

Galerija

Bonus video: