Za veću donaciju - uloga u filmu

Autori filma “Nebeska tema", koji se bavi životom i djelom legendarnog beogradskog rok muzičara Vlade Divljana, pokrenuli su crowd funding kampanju na sajtu IndieGoGo kako bi obezbijedili sredstva za završetak ovog projekta
0 komentar(a)
Vlada Divljan, Foto: Beta
Vlada Divljan, Foto: Beta
Ažurirano: 06.04.2017. 15:28h

Autori filma “Nebeska tema", koji se bavi životom i djelom legendarnog beogradskog rok muzičara Vlade Divljana, pokrenuli su crowd funding kampanju na sajtu IndieGoGo kako bi obezbijedili sredstva za završetak ovog projekta.

Ostvarenje reditelja Mladena Matičevića je dokumentarac sa elementima igranog filma, u njemu učestvuju poznati ex-YU muzičari Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper i Zdenko Kolar iz Idola i mnogi drugi.

Nebeska tema - promotivni video from Nebeska Tema on Vimeo.

Neki od njih će snimiti i u filmu izvoditi nove verzije Divljanovih pjesama.

"Ovaj film je specifičan, ovakav pristup do sada nije viđen i film je zbog toga skup, jer se snima sa više aktera, na mnoštvu lokacija, najkvalitetnijim kamerama u 4K rezoluciji. Planirani budžet filma je oko 250.000 eura, mi smo do sada snimili oko 80 odsto materijala, i nedostaje između 70 i 75.000 eura. Film realizuju ljudi koji su voljeli i poznavali Vladu, svojim entuzijazmom i sredstvima, a sada smo odlučili da svima koji su cijenili Vladu omogućimo da daju svoj doprinos filmu", rekao je Matičević medijima.

"Donatori, odnosno 'bekeri', dobijaće majice, razglednice i druge poklončiće, a za veću donaciju odlučili smo da budemo kreativni - taj donator dobiće ulogu u filmu. Neće se pojaviti negdje u daljini, kao statista, već će biti prikazan u krupnom kadru", rekao je za Mondo Aleksandar Pavlić ispred "Starhill" produkcije.

Bonus video: