Nova Pepsi reklama sa Kendal Džener izazvala burne reakcije

Kompanija tvrdi da je reklama samo stvorena da "prikaže strasti i priče današnje generacije koja samo želi da živi u momentu"
172 pregleda 0 komentar(a)
Kendal Džener, Foto: Instagram
Kendal Džener, Foto: Instagram
Ažurirano: 05.04.2017. 12:13h

Nova Pepsi reklama, koja se osvrće na proteste i pokret pod sloganom Black Lives Matter (Crnački životi su važni) je izazvala brojne polemike u Sjedinjenim Državama.

Dio javnosti je optužio autore reklame sa TV zvijezdom Kendal Džener u glavnoj ulozi, da su oglašavanjem obesmislili demonstracije koje su uslijedile nakon kontroverznih policijskih intervencija prema afro-američkom dijelu populacije.

Džener u reklami primjećuje na ulicama demonstrante sa natpisima poput "mir", "ljubav" i "uključi se u razgovor", odlučuje da napusti posao i pridružuje se protestima na ulici.

Kritičari smatraju da je reklama, sa demonstrantima koji plešu na ulicama, daleko od njima važnih i često napetih protesta koji su se u ovih par godina dešavali na ulicama SAD.

Kompanija, ipak, tvrdi da je reklama samo stvorena da "prikaže strasti i priče današnje generacije koja samo želi da živi u momentu", bez obzira na podjele koje im društvo nameće.

Bonus video: