Mlada glumica bi mogla dobiti i 15 miliona dolara za film "Ljepotica i zvijer"

jenu zaradu mnogi porede sa onom koju je Anđelina Džoli ostvarila 2014. godine igrajući naslovnu junakinju u “Maleficent”, koji je tokom prikazivanja u bioskopima zaradio 759 miliona dolara, što je čuvenoj glumici omogućilo honorar od 20 miliona.
0 komentar(a)
Ema Votson (Novine), Foto: Wenn
Ema Votson (Novine), Foto: Wenn
Ažurirano: 20.03.2017. 17:55h

Glumica Ema Votson mogla bi znatno uvećati svoj bankovni račun nakon što joj bude isplaćen honorar za film “Ljepotica i zvijer” koji je u petak stigao u bioskope, piše huffingtonpost.com.

Prema pisanju američkih medija, očekuje se da mlada Britanka dobije oko 15 miliona funti za Disneyev igrani film, ukoliko gledanost u bioskopima ispuni očekivanja, a ako je suditi po prvom vikendu prikazivanja to neće biti problem.

Njoj je navodno ponuđen honorar od tri miliona dolara, međutim glumica će dobiti i procenat koji se određuje na osnovu zarade na bioskopskim blagajnama.

Ipak, ova za mnoge enormna suma teško da će dostići honorar od 60 miliona dolara, koliko je Votson dobila za sve djelove Harry Poterr serijala.

Njenu zaradu mnogi porede sa onom koju je Anđelina Džoli ostvarila 2014. godine igrajući naslovnu junakinju u “Maleficent”, koji je tokom prikazivanja u bioskopima zaradio 759 miliona dolara, što je čuvenoj glumici omogućilo honorar od 20 miliona.

Nakon objavljivanja informacija o honoraru mnogi su čestitali Votsonovoj koja je prema mišljenju korisnika društvenih mreža ostvarila veliki uspjeh na polju jednakosti u zaradama između glumaca i glumica.

“Nije preporučljivo da pričamo o novcu, jer te označe kao 'tešku' i 'divu'. Ali sada postoji volja i stav i mogu me zvati divom, feminacistom, teškom, feministkinjom broj jedan u svijetu... kako god žele, ali me to neće zaustaviti u pokušaju da se izborim za pravu stvar”, ispričala je Votson za britanski Esquire prošle godine.

Samo na dan premijere film “Ljepotica i zvijer” je zaradio 63,8 miliona dolara.

Bonus video: