Za premijeru „Bisera Bojane” tražila se karta više

U subotu, 4. marta publika će imati priliku da Biser Bojane odgleda u Ulcinju u Velikoj sali Centra za kulturu, dok će dan kasnije premijerno prikazan u Podgorici.
95 pregleda 3 komentar(a)
biser bojane premijera, Foto: Splendid PR
biser bojane premijera, Foto: Splendid PR
Ažurirano: 03.03.2017. 21:01h

Za crnogorsku premijeru filma “Biser Bojane”, koja je večeras održana u budvanskom hotelu Splendid tražila se karta više, pa je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Prihod od ulaznica, koje su koštale pet eura, ići će na račun Teletona, za djecu koja se bore sa karcinomom.

No, Mima Karadžić i ekipa nijesu samo ovim djelom pokazali humanost, već su sat vremena uoči premijere izdvojili za druženje sa mališanima koji su uspjeli da dobiju bitku protiv kancera. Ova akcija organizovana je u saradnji sa NVO Feniks.

Djeca su u početku bila stidljiva, ali su se uz Slavena Došla, Vanju Nenadić i Dubravku Vukotić, ubrzo opustila, a kada se pojavio Mima Karadžić mališani su ga poistovjetili sa likom iz serije Budva na pjenu od mora, pa su pohrlili da se slikaju sa “Savom Bačićem”.

Ekipi djece i glumaca kasnije su se pridružili Dušan Kovačević i Nikola Šoć.

Nakon druženja, mališani su se priključili ostatku publike kako bi zajedno odgledali “Biser Bojane”.

Tokom projekcije salom je odlijegao smijeh publike koja je sa oduševljem pratila priču sa velikog platna i uživala u atraktivnim kadrovima snimljenim na ulcinjskoj rivijeri, u Trstu i u Beogradu.

U subotu, 4. marta publika će imati priliku da Biser Bojane odgleda u Ulcinju u Velikoj sali Centra za kulturu, dok će dan kasnije biti premijerno prikazan u podgoričkom bioskopu Cineplex.

“Priča je pitka, ljudska, topla i cijeli film slavi život. U njemu ima ljubavi i dobre komedije, a uz to je i akcija, ali ne u tvrdom, već melodramskom smislu i prožeta je emocijom. Osim toga, sniman je na Adi Bojani i prelijepoj ulcinjskoj Velikoj plaži. Zato sam film nazvao 'Torta', jer u njemu ima svega”, kazao je ranije Vijestima reditelj Milan Karadžić, dodajući da su prvi gledaoci njegov film doživjeli kao “vrstu terapije, jer su se tokom dva sata odmorili od svih problema”.