Džejmija Foksa u Dubrovniku vrijeđali na rasnoj osnovi

Naime, dok je u Dubrovniku večerao u jednom restoranu, dva gosta su prišla do njegovog stola upućujući mu niz uvreda poput “motherfucker” i “nigger”, prenosi Slobodna Dalmacija.
14 komentar(a)
Džejmi Foks, Foto: Beta/AP
Džejmi Foks, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.02.2017. 16:17h

Holivudski glumac, pjevač i komičar Džejmi Foks, poznat između ostalih i po filmovima “Law Abiding Citizen” i “Django Unchained”, na društvenoj mreži Instagram požalio se na rasizam, ali i maltretiranje koje je doživio u Hravtskoj.

Naime, dok je u Dubrovniku večerao u jednom restoranu, dva gosta su prišla do njegovog stola upućujući mu niz uvreda poput “motherfucker” i “nigger”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Foks je na Instagramu u okviru Snapchata postavio i video na kojem se vidi incident iz Dubrovnika, ali i kako osoblje restorana reaguje i izvodi dva čovjeka iz objekta, međutim ubrzo ga je uklonio sa Interneta.

Poznatom glumcu, koji trenutno u Hravtskoj snima film “Robin Hood: Origins”, obratilo se puno fanova is te zemlje, koji su izrazili žaljenje zbog njegovog iskustva u Dubrovniku.

Glumac ipak nije dozvolio da mu incident pokvari raspoloženje, pa je nastavio da dijeli video zapise u kojima je čak i imitirao goste koji su ga vrijeđali, ali i pokazao kako uživa u hrvatskom vinu.

U međuvremenu se oglasila i dubrovačka policija koja će prekršajno, zbog narušavanja javnog reda i mira procesuirati dvojicu muškaraca koji su u nedjelju veče na rasnoj osnovi vrijeđali Foksa.

Iz policije su kazali da su, nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira, u nedjelju oko 22 sata intervenisali u ugostiteljskom objektu na području Lapada, gdje su 44-godišnjak i 50-godišnjak "na naročito drzak i nepristojan način” vrijeđali goste i osoblje, pri čemu je stariji "jednog od gostiju vrijeđao na rasnoj osnovi".

Prije samo tri dana u Zagrebu je napadnut direktor festivala Exit, Dušan Kovačević, kojeg je nekoliko prolaznika verbalo napalo, dok je bio u društvu supruge i dvoje djece. Tom prilikom, Kovačeviću koji je neposredno prije toga održao konferenciju za festival Sea Star, prolaznici su uputili niz uvreda zbog srpskih registarskih tablica, nazivajući ga “četnikom” i uz poruku da “treba da ga je sramota” što dolazi u Zagreb.

Bonus video: