CEREMONIJA U LONDONU

Pet nagrada BAFTA za mjuzikl La La Land: Najbolji film, režija...

Za najbolji britanski film proglašen je "I, Daniel Blake", osamdesetogodišnjeg režisera veterana Kena Louča
1 komentar(a)
La la land, Foto: Reuters
La la land, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2019. 22:47h

Američki mjuzikl "La La Land" dobitnik je nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) za najbolje filmsko ostvarenje. To je bila peta nagrada večeri za ovo ostvarenje, koje je prestižno priznanje osvojilo i za najbolju režiju, najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju muziku i najbolju fotografiju.

Režiser ovog filma o ljubavi i ambiciji u Los Anđelesu, Dejmijen Šazel primio je nagradu za najboljeg režisera na ceremoniji u Londonu.

Ema Stoun je za ulogu u filmu "La La Land", koji je bio nominovan u 11 kategorija, osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Britanskim ekvivalentom oskara za najbolju mušku ulogu nagrađen je Kejsi Aflek za ulogu u filmu "Manchester by the sea".

Za najbolji britanski film proglašen je  "I, Daniel Blake", osamdesetogodišnjeg režisera veterana Kena Louča.

Glumac Dev Patel osvojio je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu "Lion". Ovaj film je dobio nagradu i za najbolju adaptaciju scenarija, dok je nagrada za najbolji originalni scenario pripao filmu "Manchester by the sea". 

BAFTA nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu pripala je Violi Dejvis za film "Fences". 

Najbolji dokumentarni film je "The 13th" Ade Du Verne, dok je najbolji britanski film "I, Daniel Blake", Kena Louča.

Nagradu za najbolju montažu dobio je "Hacksaw Ridge", dok je najbolji film na stranom jeziku "Son of Saul".

Kao i obično, ceremoniji dodjela nagrada BAFTA u Rojal Albert Holu prisustvovale su brojne filmske zvijezde i javne ličnosti, među kojima su ove godine bili i Princ Vilijam i Princeza Kejt, Meril Strip, Nikol Kidman, Dejvid Bekam i drugi.