Karte za PlayUK festival u prodaji od 10. februara

Filmski festival “PlayUK” u organizaciji British Councila istovremeno će se održati u Podgorici, Beogradu, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani
0 komentar(a)
Trainspotting 2, Foto: Digitalspy.com
Trainspotting 2, Foto: Digitalspy.com
Ažurirano: 03.02.2017. 19:52h

Karte za filmski festival PlayUK moćiće da se kupe od petka, 10. februara na blagajnama Cineplexxa, po cijeni od tri eura, osim za premijeru “T2: Trainspottinga” za koji će ulaznica koštati četiri eura, a organizatori su otkrili i ostvarenja koja će biti prikazana u podgoričkom bioskopu u periodu od 16. do 19. februara.

“Originalna postava jednog od najuticajnijih filmova '90-ih godina vraća se na veliko platno. Nastavak kultnog ostvarenja pod naslovom 'T2: Trainspotting' otvoriće festival. Renton (Juan Mekgregor), Sik Boj (Džoni Li Miler) i drugi glavni junaci ponovo su tu, a život u Škotskoj 2016. godine djeluje kao da se ništa nije promijenilo tokom 20 godina”, naglašavaju organizatori.

Prema najavi, pored filma “T2: Trainspotting” koji će otvoriti festival, publika će moći da pogleda i “London Town”, “Una”, “The Confession”, “Free Fire”, “The Journey”, “Notes on Blindness”, “Adult Life Skills”, “The Man From Mo'Wax” i “Their Finest”.

Filmski festival “PlayUK” u organizaciji British Councila istovremeno će se održati u Podgorici, Beogradu, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani.

“Publika u šest gradova Zapadnog Balkana, moći će da pogleda deset filmskih premijera, najboljih savremenih igranih i dokumentarnih filmova britanskih autora, koji su privukli veliku pažnju na nekim od najvažnijih svjetskih festivala”, najavili su organizatori.

“Zbog jakog uticaja koji ima na naš svakodnevni život, kao i na naš humor i način govora, britanski film je već decenijama jedinstveni fenomen u savremenoj globalnoj kulturi. Takav fenomen zaslužuje i poseban format”, obrazloženo je u saopštenju.

Za ime festivala “PlayUK” zaslužan je Ognjen Radulović iz Crne Gore, jer je British Council naziv birao putem javnog konkursa koji je sproveden u svim zemljama u kojima će se manifestacija održati. Od 470 prijedloga, komisija je izabrala njegov. Radulović kao nagradu dobija privatnu projekciju jednog od filmova sa festivala, na koju će moći da povede i prijatelje.

Bonus video: