Dragana Dabović: Otkako sam majka ne žudim za poslom

“Ostala sam u drugom stanju nekih tri mjeseca prije početka snimanja, pa sam tokom petog i šestog snimala seriju. To nije uticalo, jer je stomak počeo da se vidi tek u sedmom mjesecu, do kraja osmog se jedva nazirao. Pred kraj snimanja, možda posljednja dva dana, počeli su da me skrivaju iza aviona”, priča ona uz smijeh.
162 pregleda 1 komentar(a)
Dragana Dabović, Foto: Zoran Đurić
Dragana Dabović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.01.2017. 15:32h

Crnogorska glumica Dragana Dabović-Čukvas vraća se na bioskopska platna i male ekrane sa “Vojnom akademijom”, filmom i serijom koja ju je proslavila u regionu. Njenom liku - Šaši, u trećoj sezoni život se veoma promijenio, ali je isti slučaj i sa glumicom koja se u međuvremenu udala i dobila dijete.

Iako je premijera filma u Beogradu bila zakazana početkom novembra, u periodu kada je na svijet donijela djevojčicu Bjanku, ona je kazala za “Vijesti” da je uspjela da prisustvuje tom događaju i pokloni se publici u Sava centru.

“Mislila sam da neću moći, jer je prošlo tek deset dana od porođaja, ali uspjela sam. Bilo bi mi veoma žao da nisam, jer je cijelu trudnoću ispratila ta priča. Na kraju sam uspjela da odem sa suprugom”, odgovara na pitanja Dabović dok kuva ručak, jer kao i svaka brižna majka štedi vrijeme.

Prema njenim riječima, iako je seriju i film snimala tokom trudnoće, to nije poremetilo planove, jer je trudnički stomak uspio da se “prikrije”.

“Ostala sam u drugom stanju nekih tri mjeseca prije početka snimanja, pa sam tokom petog i šestog snimala seriju. To nije uticalo, jer je stomak počeo da se vidi tek u sedmom mjesecu, do kraja osmog se jedva nazirao. Pred kraj snimanja, možda posljednja dva dana, počeli su da me skrivaju iza aviona”, priča ona uz smijeh.

U filmu, kao i u seriji u centru pažnje sada su novi likovi, odnosno nova generacije polaznika Vojne akademije, ali ima prostora i za stare junake nema mjesta.

“Zimče i Stošić su ostali kao predavači novim generacijama, a ja sam sada u Armiji Srbije kao portparolka, pa se moj lik ne miješa sa novima. Tako da ja nisam imala nijedan snimajući dan sa novim glumcima”, objašnjava ona.

“Moja priča je potpuno vezana za stare junake, kumujem na svadbi Nadice i Džakovića, i svjedok sam mnogim stvarima koje ćete vidjeti u seriji, da ne otkrivam previše, jer neće gledaocima biti zanimljivo”, dodaje ona.

Dabovićeva otkriva da su njoj kumovale dvije glumice, jer su ona i njen suprug za svjedoke na vjenčanju izabrali Nevenu Ristić, koja takođe glumi u “Vojnoj akademiji”, i Ninu Janković.

“Lijepa slučajnost”, komentariše Novljanka, a zatim se vraća priči o aktuelnom projektu.

Ona otkriva da se serija u novoj sezoni neće završiti, niti će njen lik otići iz tog projekta.

“Sve je otvoreno. Svaki serijal do sada je završen sa tri tačke, pa i ovaj. Sigurna sam da će se nastaviti, samo zavisi od podrške, ali i produkcija će se truditi da zaokruži cijelu priču, a to sigurno neće biti u ovoj, možda u sljedećoj sezoni”, tvrdi ona i dodaje da Šašvari za razliku od nje, još nije spreman za porodične obaveze.

“Ona je mnogo mlađa od mene, jer ja imam 29, koliko god se osjećala kao da imam 19. Ona prosto nije spremana za takve korake”, priča ona.

Dabović-Čukvas ističe da materinstvo jeste uticalo na njen privatan život, ali ne i na glumu, jer je prema svojoj profesiji uvijek imala isti, odgovoran stav.

“Gluma je nešto na čemu sam veoma zahvalna, jer je hobi za koji sam se zainteresovala u šestoj godini, postao moja profesija i uvijek sam bila prema njoj brižna, odgovorna i pažljiva”, odgovara Novljanka.

“Ali sada je došlo nešto vrednije od glume, a to je Bjanka, i prema njoj sam pažljivija i odgovornija, nego što sam bila prema bilo čemu ili bilo kome. To me je zaista kao osobu oplemenilo i učinilo beskrajno bogatom”, ponosno kaže glumica, koja će se uskoro vratiti poslu.

“Planiram idući mjesec da uskočim u svoju staru predstavu 'Teško je reći zbogom'. Nina Janković i ja igramo u njoj i sljedeće igranje je u Soboru. Mislim da ću uspjeti do tada da se vratim, jer mogu da kažem da mi ne nedostaje”, objašnjava ona.

“Sa druge strane, tokom dana ne stignem da pomislim na posao i glumu. Sjetim se kolega, jer pratim šta rade, ali ne žudim previše za poslom, jer sam posvećena Bjanki, njenom odrastanju u svakom novom danu. Doslovno, svakog dana nam pruža nove radosti i bukvalno ne stignem da se okrenem za poslom. Mislim da je to tako i priroda namjestila”, zaključila je ona i poručila da bi voljela da se uskoro vrati i predstavama koje će igrati u Crnoj Gori.

Treća sezona serije “Vojna akademija”, emitovaće se na RTS-u od 19. februara.

Bonus video: