Kod Šotre bih radio i kao statista

"“Moj lik je jedan o trojice momaka iz naslova i on je, da tako kažem, najskromniji i najpovučeniji. Veoma su slični, jer su drugovi, a opet svaki je drugačiji, ako gledamo karakterne osobine. Sva trojica imaju isti cilj, koji i naziv filma otkriva
61 pregleda 0 komentar(a)
ljuba bulajić, Foto: Story.rs
ljuba bulajić, Foto: Story.rs
Ažurirano: 12.01.2017. 17:39h

Nakon beogradske premijere koja će biti održana večeras, naredne sedmice i u podgorički bioskop stiže film “Saga o tri nevina muškarca” u kojem pored crnogorskog glumca Momčila Otaševića, njegovog hrvatskog kolege Slavka Sobina, glavnu ulogu tumači i Ljubomir Bulajić.

Srpski glumac, koji je domaćoj publici poznat i po filmu i seriji “Šešir profesora Koste Vujića”, a trenutno ga na velikim platima gledamo i u filmu Zdravka Šotre “Santa Maria della Salute”, za Vijesti je pričao o svom liku, saradnji sa kolegama iz regiona i glumačkim planovima i ambicijama.

“Moj lik je jedan o trojice momaka iz naslova i on je, da tako kažem, najskromniji i najpovučeniji. Veoma su slični, jer su drugovi, a opet svaki je drugačiji, ako gledamo karakterne osobine. Sva trojica imaju isti cilj, koji i naziv filma otkriva - da ubijede svoje djevojke da spavaju sa njima”, ispričao je Bulajić, koji tvrdi da je na snimanju atmosfera bila odlična.

“Super je bila saradnja. Momčila sam znao od ranije, a Slavka sam upoznao na snimanju. Sličnih smo godina, tako da smo se lijepo snašli i ujedno se i družili i na setu, ali i van njega. Bilo je veoma zanimljivo”, ističe mladi glumac.

“Ono što je krasilo ovo snimanje je to što smo radili na nekoliko lokacija. Momčilo i Slavko su iz svojih gradova dolazili u Beograd, pa smo svi išli u Herceg Novi, snimalo se i u Boru... Ja nisam išao na sve lokacije, ali po mom mišljenju, uvijek snimanje ima veću čar kada se putuje i kada se ide na više lokacija, nego kada se snima u studiju”, objašnjava on.

Glumac potvrđuje da je pravilo prema kojem najviše anegdota ima na snimanju komedija, te da se nekad mnogo smješnije scene dešavaju kada se kamere isključe, ali priznaje da nije u stanju da ih prepriča.

“To su sve stvari koje su interne i smiješne u trenutku kada se dogode i ja ne bih mogao vjerno da prepričam takve događaje, bar ne da onima koji nisu bili prisutni bude smiješno. Tačno je da set obiluje anegdotama, ne samo na snimanju komedija, već i inače, ali sve je to pitanje momenta i njihovo prenošenje nikada nije jednako smiješno”, kaže Bulajić, koji je do uloge došao preko audicije.

“Režiser, Šridar je organizovao kasting i produkcije me je pozvala, došao sam, upoznao se sa njima, probao par scena i nakon toga su mi javili da žele mene za tu ulogu. Tako je počela saradnja”, kaže on i dodaje da često audicije ne prolaze tako glatko.

“Ovaj posao sa sobom nosi i dozu neizvjesnosti. Naravno da se dešavalo da ne dobijem ulogu koju veoma želim, jer svi mi koji idemo na audicije idemo sa željom da dobijemo ulogu. Mislim da ne postoji glumac koji je prošao sve audicije i na svakoj dobio ulogu”, uz smijeh konstatuje glumac.

“To ne zavisi samo od kvaliteta glume, već da li i likom odgovara, kao i karakterom, a tu je i mnogo drugih faktora”, pojasnio je Bulajić, koji u filmu “Santa Maria della Salute” igra brata glavne junakinje.

Na pitanje da li će u istoimenoj seriji koja slijedi, biti više prostora za njega, on je odgovorio potvrdno.

“Naravno. U filmu je nekako priča sažeta, ali je činjenica da i u seriji 'Santa Maria della Salute ' igram jednu od sporednih uloga. Interesantno je kako me je zvao Šotra i rekao mi: 'Ima, ulogu za tebe, ali nemoj da se ljutiš, manja je uloga'”, prisjetio se uz smijeh glumac, a zatim dodao da na Zdravka Šotru nikada ne bi mogao da se naljuti.

“Skoro sam negdje izjavio da Šotru smatram filmskim ocem. Kada je on u pitanju, ja bih stojao i iza kamere. Meni je čast da igram pored svih glumačkih bardova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji se pojavljuju u njegovim filmovima”, naglasio je glumac.

“Prva dva puta sam u filmovima Zdravka Šotre imao veće uloge, sada manju, sporednu... ali smatram da za glumca ne postoje male i velike uloge već dobre i loše”, kaže on i u šali priznaje da bi, ako se nastavi istim tempom sljedeći put bio raspoložen i da statira u njegovom filmu.

“Ili da budem asistent režije”, dodaje Bulajić, a zatim odgovara na pitanje da li ima takvih ambicija.

“Trenutno ne razmišljam o tome, jer bar kada su glumci u pitanju, to dolazi s godinama. Volio bih da ispečem ovaj zanat kojim se trenutno bavim na najbolji način, pa bih tek onda uplivao u režiserske vode. Prvo želim da se ostvarim kao glumac”, kaže on.

Premijera filma “Saga o tri nevina muškarca” u podgoričkom bioskopu Cineplexx zakazana je za četvrtak, 19. januar, a Ljubomir Bulajić se nada da će biti u prilici i da se pokloni i crnogorskoj publici.

“Nadam da ću biti i na podgoričkoj premijeri, jer sam neko ko voli prije svega da ispoštuje publiku jer bez njih ova naša profesija ne može ni da postoji. Ako budem u prilici, a nadam se da hoću, doći ću”, obećava on.

Bulajić je zatim otkrio i kakvi su mu planovi za budućnost.

“Ne volim da pričam unaprijed, ali trenutno je nekoliko projekata u toku. Jedan pozorišni i jedan televizijski, ali je sve u fazi dogovora, pa još uvijek ne mogu da kažem konkretno šta je u pitanju. Ono što mogu da kažem je, da će uskoro izaći predstava, komedija u režiji Vlade Lazića, a više od toga ću znati za koji mjesec”, nagovijestio je on.

Bonus video: