De Niro podržao govor Meril Strip o Trampu

De Niro i Meril Strip su glumili zajedno u nekoliko filmova. Osim "Lovca na jelene", bili su partneri u "Marvinovoj sobi", "Zaljubljivanju" i filmu "First Man"
92 pregleda 2 komentar(a)
Robert De Niro, Foto: Reuters
Robert De Niro, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2017. 18:31h

Američki glumac i oskarovac Robert De Niro podržao je danas koleginicu Meril Strip, koja je u nedjelju na dodjeli Zlatnih globusa kritikovala ponašanje novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa.

Glumica, dobitnica tri Oskara, rekla je da "kada moćnici koriste svoju poziciju da maltretiraju druge, onda svi gubimo".

Meril Strip je ironično govorila o "ulozi godine" koju je imao Tramp kada je u novembru 2015. godine imitirao novinara Serža Kovaleskog koji pati od slabosti mišića i zglobova.

"Nepoštovanje vodi nepoštovanju. Nasilje izaziva nasilje", poručila je Strip koja se osvrnula na svoje i porijeklo svojih kolega aludirajući na ranije uvrjedljive izjave Donalda Trampa o Meksikancima i kritike novog predsjednika na račun Holivuda.

Njen partner u filmu "Lovac na jelene" Robert De Niro ocjenio je da je govor Meril Strip bio divan.

"Ono što si rekla je bilo sjajno. To je moralo da se kaže, a ti si to objasnila na najbolji način. Veoma poštujem što si to rekla u trenutku kad je svet slavio tvoja dostignuća. Dijelim tvoje mišljenje o siledžijama. Što je mnogo, mnogo je", napisao je De Niro, a autentičnost poruke potvrdio je De Nirov predstavnik za medije.

Meril Strip je na dodjeli Zlatnih globusa uručena nagrada za životno djelo "Sesil B. de Mil".

De Niro i Meril Strip su glumili zajedno u nekoliko filmova. Osim "Lovca na jelene", bili su partneri u "Marvinovoj sobi", "Zaljubljivanju" i filmu "First Man".

Bonus video: