OBJAVLJENE NOMINACIJE

BAFTA: Za "La la land" 11 nominacija

Veliki broj nominacija, po devet, pripao je filmovima “Arrival” i “Nocturnal Animals”. Za najbolji film nominovana su ostvarenja “ La La Land ”, “Arrival”, “I, Daniel Blake”, “Moonlight” i “Manchester by the Sea”
0 komentar(a)
La La Land, Foto: Screenshot (YouTube)
La La Land, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.02.2019. 08:55h

Mjuzikl “  La La Land ” Demijana Šazela dobio je najviše nominacija za nagrade britanske akademije Bafta, britanskih ekvivalenata Oskarima.

Film, koji je u nedjelju osvojio sedam Zlatnih globusa u nedjelju u Los Anđelesu, nominovan je u jedanaest kategorija britanske akademije, uključujući i nagrade za najbolji film i režiju.

Veliki broj nominacija, po devet, pripao je filmovima “Arrival” i “Nocturnal Animals”. Za najbolji film nominovana su ostvarenja “  La La Land ”, “Arrival”, “I, Daniel Blake”, “Moonlight” i “Manchester by the Sea”.

U konkurenciji za nagradu za najboljeg glumca su Endru Garfild, Kejsi Aflek, Džejk Džajlenhal, Rajan Gosling i Vigo Mortensen.

Nominacije za najbolju glumicu dobile su Ejmi Adams, Emili Blant, Ema Stoun, Meril Strip i Natali Portman.

Svečana dodjela nagrada Bafta, koje važe za jedan od pokazatelja uspjeha filmova na dodjeli Oskara, održaće se 12. februara.

Filmovi “La La Land ”, “Moonlight” i “Manchester by the Sea” favoriti su i za nagradu Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America - PGA).