"Bibliotekar" snimljen u Kotoru

Ostvarenje scenariste i reditelja Branislava Milatovića trenutno je u fazi postprodukcije
157 pregleda 0 komentar(a)
film bibliotekar, Foto: Filmski centar Crne Gore
film bibliotekar, Foto: Filmski centar Crne Gore
Ažurirano: 04.12.2018. 08:36h

Snimanje kratkog dokumentarnog filma “Bibliotekar”, scenariste i reditelja Branislava Milatovića, realizovano je krajem novembra ove godine na teritoriji Bokokotorskog zaliva i trenutno se nalazi u fazi postprodukcije, saopštili su iz Filmskog centra Crne Gore.

“Radnja filma prati Obrada, bibliotekara kotorske gradske biblioteke, koji uprkos okolnostima da čitalaca skoro i da nema, s velikom pažnjom i ljubavlju radi svoj posao”, opisuju iz FCCG ovaj dokumentarac.

Projekat je finansijski podržao Filmski Centar na konkursu za dokumentarni film 2018. godine, kao i Opština Kotor.

Kratki dokumentarni film “Bibliotekar” produkcija je kompanije “Bitter Frames Production” iz Podgorice.

Producent filma je Đorđe Vojvodić, direktor fotografije Lazar Radić, izvršni producent Nemanja Dragović, zvuk Bobo Stanišić, pomoćnik reditelja je Pavle Simonović, saradnik na scenariju Milo Masoničić, asistent kamere Niko Tripunović i montažer Vladimir Radovanović.

Milatović je mladi crnogorski reditelj koji iza sebe ima i igrane kratke filmove “Glava puna radosti” i “Sve to” sa kojima osvajao nagrade a koji su nastali po o motivima priča Ognjena Spahića.

“U narednih nekoliko mjeseci imam u planu da snimim dva kratka filma - dokumentarni i igrani, čime ću zaokružiti jednu etapu u karijeru, jer već neko vrijeme pripremam scenario za dugometražni film”, kazao je Milatović ranije “Vijestima”. J.K.

Bonus video: