Momčilo Otašević na slobodan dan radio za “Dnevnicu” - Vijesti.me
ISKUSAN U FIZIČKIM POSLOVIMA

Momčilo Otašević na slobodan dan radio za “Dnevnicu”

"Volim da radim, posebno što uvijek imam ekipu koja mi pomaže. Ako se čisti snijeg, svi smo zajedno. Inače, imam komšiluk koji se drži i obožavamo radne akcije. Recimo, kad se spremaju drva za zimu, to je doživljaj. Kad smo bili đeca to je bio veliki posao, sa sad pet momaka nekoliko metara drva sredi za čas i bude nam zabava", priča Otašević

Crnogorski glumac Momčilo   Otašević juče je pokazao humanost na djelu, radeći sa ekipom “Dnevnice” cijeli dan razne poslove, kako bi što više novca zaradio za porodicu Gazivoda sa Žabljaka Crnojevića. Iako do sada nije imao priliku da odgleda nijednu epizodu, na poziv producenta Vlada Otaševića, odmah je pristao da bude dio ove emisije.

“Prijatelji su me stalno zapitkivali zašto nijesam učestvovao u 'Dnevnici' i kad ću. Drago mi je da postoji emisija ovakvog tipa i kod nas, čuo sam i kakve je razmjere poprimila jer čim se o tome šuška znači da se nešto postiglo”, kazao je “Vijestima”  Otašević  prije nego što je prionuo na posljednji zadatak.

Momčilo Otašević
Momčilo Otašević

Dan je počeo upoznavanjem porodice za koju je radio cijeli dan.

“U šest i po sam krenuo sa Cetinja, već u sedam bio tu i sa ekipom otišao na Žabljak Crnojevića da upoznam porodicu Gazivoda. Posebno su me fascinirale četiri djevojčice, najstarija je u četvrtom razrednu osnovne škole, a najmlađa je tek naučila da hoda”, prepričao je početak jučerašnjeg dana  Otašević , koji je odmah zatim krenuo sa dnevnim poslovima. Puno mu je, navodi, pomoglo i to što ima iskustva u fizičkim poslovima, pa mu zadaci nijesu teško pali.

“Imam kuću na selu, a vazda oko kuće ima nešto da se radi, tako da sam i kopao, zidao, klesao kamen, miješao malter, postavljao grede, patos, izbacivao šut. Što je god trebalo, radio sam i nikad mi nije bilo teško. Volim da radim, posebno što uvijek imam ekipu koja mi pomaže. Ako se čisti snijeg, svi smo zajedno. Inače, imam komšiluk koji se drži i obožavamo radne akcije. Recimo, kad se spremaju drva za zimu, to je doživljaj. Kad smo bili đeca to je bio veliki posao, sa sad pet momaka nekoliko metara drva sredi za čas i bude nam zabava”, prisjeća se  Otašević .

Momčilo Otašević
Momčilo Otašević(Foto: Luka Zeković)

Prvi zadatak bio mu je da obavlja funkciju pomoćnog radnika na održavanju liftova, zatim se okušao kao trgovac, da bi zatim u Agenciji za stanovanje radio na gradilištu kao fizički radnik.

Učesnici “Dnevnice” obično su za posljednji zadatak birali nešto blisko njihovoj profesiji, a  Otašević  je posjetio Sajam knjiga i tamo služio kafu i kolače.

“Odlučio sam se za varijantu da idem po sajmu od čovjeka do čovjeka, objasnim o čemu se radi i zamolim za donaciju. Ovo je tip emisije gdje treba da skupimo što više novca, a ne da ja tu sebe izreklamiram i pokažem se. Ovo ne radim zbog sebe, već da pomognem porodici, tačnije tim djevojčicama”, objasnio je  Otašević .

Glumac priznaje da se rado odaziva kad god su humanitarne akcije, a posebno mu je drago što je u emisiji “Dnevnica” sve transparentno.

Momčilo Otašević
Momčilo Otašević

Jučerašnji dan Otaševiću je trebalo da bude odmor od snimanja filma koji je prekjuče radio u Beogradu, a danas nastavlja u Herceg Novom, no mladi glumac ne žali što ga je iskoristio da pomogne drugima.

Kad tata vidi da znam i oko struje...

“U liftu sam uvijek razmišljao što li je gore i dolje. E, juče sam to imao priliku i da vidim, i u tom zadatku nije bilo pretjerano posla za mene. Zatim sam u pržioni usluživao ljude, a i to je bilo zanimljivo, a na trećem poslu sam bio električar, radili smo enterijer jednog lokala”, nabraja  Otašević , dodajući da mu ništa od toga nije bilo teško.

“Uvijek sam volio kad se radi, da se maknem od elektrike. To mi je vazda bilo pedavo i da mi otac ne bi dao da radim oko struje, vazda sam govorio da to ne znam i da me je strah od nje. Međutim, sad kad bude gledao emisiju i vidi da sam radio oko struje, moraću i to. Najteže do sad mi je bilo od kućnih poslova je da oblijepim štekere kad se kreči, a sad kad zna da znam oko štekera, bojim se da će mi tražiti da ih skinem sa zida”, našalio se  Otašević .


Najčitanije iz sekcije Film/TV