Skorseze o Marvelovim "superherojima": To nije kinematografija - Vijesti.me
MOŽE SE REĆI DA NIJE LJUBITELJ

Skorseze o Marvelovim "superherojima": To nije kinematografija

Marvelova "saga" lansirana 2008. godine s filmom "Iron Man" jedna je od najunosnijih u istoriji kinematografije, sa skoro 23 milijarde dolara prihoda u svijetu od 23 filma

Iz filma "Avengers: Endgame"
Iz filma "Avengers: Endgame" (Foto: AP)

Reditelj Martin Skorseze je izjavio da filmovi o "superjunacima" kakve proizvodi studio "Marvel", "nisu kinematografija", već su više za "zabavni park".

"Ne gledam ih, probao sam, ali to nije kinematografija", rekao je 76-godišnji režiser za izdanje britanskog magazina "Empajer" od petka.

"Iskreno, bez obzira na to koliko su dobri, s glumcima koji u takvim okolnostima daju najbolje, najviše me podsjećaju na zabavni park", rekao je Skorseze.

Za njega to "nije kinematografija koju prave ljudska bića koja žele da drugom čovjeku prenesu emocije i psihološka iskustva".

Skorseze je autor legendarnih filmova "Taksista", "Razjareni bik", "Dobri momci" i "Kazino" koje obožavaju i publika, i mnogi filmski profesionalci.

"Marvelova" "saga" lansirana 2008. godine s filmom "Iron Man" jedna je od najunosnijih u istoriji kinematografije, sa skoro 23 milijarde dolara prihoda u svijetu od 23 filma.

"Osvetnici: Kraj igre" postigli su ljetos rekordan prihod, veći od 2,79 milijardi, a prethodni rekorder je bio  "Avatar".


Najčitanije iz sekcije Film/TV