Pogledajte kako će izgledati igrica "Armageddon: Day-D", koju je kreirao crnogorski tim

Najnovija igrica crnogorskog tima, za koju je trejler snimljen na Velikoj plaži u Ulcinju, sastoji se od kombinacije realnih video snimaka, sa 3D efektima
130 pregleda 7 komentar(a)
Armageddon: Day-D, Foto: Google Play
Armageddon: Day-D, Foto: Google Play
Ažurirano: 11.01.2016. 19:32h

Wild Beauty Software tim, kojeg čine četiri člana, dva iz Crne Gore, te po jedan iz Kanade i Bugarske, objavio je danas trejler za igricu Armageddon: Day-D.

Tim koji je osnovan 2012. godine, iza sebe već ima nekoliko igrica, od kojih je najpoznatija Project S.E.M.M, nastala kao ideja za jedno takmičenje. Koncept za tu igru razvijan je 14 dana, jer je tim bio ograničen rokovima.

"Iz tog koncepta smo nastavili sa razvojem igrice do njenog trenutnog stanja (gdje smo razradili priču i detalje za još dva nastavaka igrice - jedan od njih je Armageddon:Day-D). Druga najpopularnija igrica je Indie Pirates 3D, koja već u prvim mjesecima izrade osvojila mnogo fanova. Takođe, ova igrica osvojila je nagradu Top 100 - Indie DB za 2014 godinu. Dok igrica Armageddon:Day-D trenutno ima najmanje fanova, jer je izrađena u potpunoj "tajnosti" do momenta objavljivanja", kazao je za portal Kolektiv.me jedan od članova tima, Robert Janković.

Najnovija igrica crnogorskog tima, za koju je trejler snimljen na Velikoj plaži u Ulcinju, sastoji se od kombinacije realnih video snimaka, sa 3D efektima. Igrica Armageddon: Day-D, predstavlja zadnju `liniju odbrane` čovječanstva od masovnog napada asteroida.

"U igrici, asteroidi dolaze sa svih strana i njihov broj je sve veći tokom vremena, dok igrač predstavlja glavnog odgovornog komandanta koji je zadužen za odbranu Zemlje i ima na raspolaganju dvije vrste oružja (top i laser), koje imaju mogućnost unaprijeđenja, kao i superoružje (vještački mjesec koji se rotira oko Zemlje poput satelita, i uništava asteroide pri kontaktu). Glavni cilj u ovoj igrici, jeste postizanje sve većeg broja poena (xp) uništavanjem asteroida. Tip igrice je tower defense action shooter. U izradi imamo još jednu igricu: Project S.E.M.M. je igrica koja je urađena za PC platformu, glavna priča igrice je istraživanje površine Mjeseca, misija koju je inicirala Crna Gora (Space Exploration Mission Montenegro - SEMM) u 2035. godini. SEMM (SAM-eng, skraćeno) je takođe i ime glavnog junaka igrice, malog rovera koji je izrađen od strane MSA (Montenegro Space Agency - fiktivna agencija) u cilju istraživanja Mjeseca, koji tokom svojeg putovanja i istraživanja otkriva mnogo interesantnih stvari na Mjesecu, i u ostalim djelovima Sunčevog sistema. Trenutno je u izradi demo ove igrice", kazao je Janković.

Igrica Armageddon: Day-D je trenutno dostupna samo za Android uređaje, a uskoro će biti dostupna i za korisnike iOS sistema. Igra je besplatna za preuzimanje, a možete je pronaći na Google Play prodavnici.

Bonus video: