Kanadska kompanija Amaja gejming ulazi u Lutriju Crne Gore

Sporazum se poklopio sa obilježavanjem 50 godina postojanja Lutrije, a detalji sporazuma tek će biti objavljeni.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2011. 07:20h

Lutrija Crne Gore potpisala je strateški sporazum o saradnji sa vodećom kanadskom kompanijom iz te oblasti, Amaja gejming (Amaya Gaming) grupom, koja će u zamjenu za unapređenje poslovanja i tehnologija dobiti određeni vlasnički udio u tržištu.

Sporazum se poklopio sa obilježavanjem 50 godina postojanja Lutrije, a detalji sporazuma tek će biti objavljeni.

Ono što se zna jeste da će Amaja, u zamjenu za udio u vlasništvu i profitu, Lutriji obezbijediti tehnološku i poslovnu podršku i u dijelu tradicionalnih igara na sreću, ali i uvođenje novih elektronskih servisa, kao što je SMS i onlajn igre na sreću. U saopštenju Amaje, koje su prenijeli kanadski mediji, stoji da Lutrija Crne Gore ima ekskluzivitet u organizovanju svih vrsta lutrije u državi.

"Ovo je prvi ugovor u nekoj evropskoj zemlji i na tragu je naših nastojanja u drugim djelovima svijeta, posebno u Dominikanskoj Republici i, ono što je posljednje, u Keniji", kazao je izvršni direktor kompanije Dejvid Bazov, a stoji u saopštenju.

Vesli Klark "nezavisni direktor"

Zanimljivo je da je i bivši komandant evropskih snaga NATO-a, Vesli Klark, član uprave ove grupe i pokriva mjesto “nezavisnog direktora”.

Bazov je dodao da kompanija pokazuje sve veće interesovanje za “obezbjeđenje rješenja za regulisane djelatnosti po modelu ključ u ruke”, što jasno pokazuje “vrijednost našeg poslovnog modela”.

"Radujemo se saradnji sa Lutrijom Crne Gore i u dijelu upravljanja i poslovanja sa njom", dodao je Bazov.

I direktor i većinski vlasnik Lutrije Crne Gore Sava Grbović kazao je da se raduje saradnji sa kanadskim partnerima.

"Primijenićemo Amajina rješenja u našu Lutriju i onlajn igre na sreću, što će obogatiti ponudu, ali i obezbijediti benefite za ukupno poslovanje. Amaja je brzo izgradila dobru međunarodnu reputaciju i jasno pokazuje svoju vrijednost. Oni su zacrtali poslovni plan koji će unaprijediti Lutriju i istovremeno održati najviše nivoe integracije i odgovornosti u svim procesima poslovanja", rekao je Grbović, a prenosi Amaja gejming u svom saopštenju.

Amaja vodeća kompanija po gejming tehnologijama

Inače, Amaja gejming grupa bavi se dizajnom, razvojem, proizvodnjom, distribucijom i prodajom tehnologija baziranih na rješenjima za igre na sreću, ali i regulaciji te industrije svuda u svijetu.

Amaja je vodeća kompanija po novim gejming tehnologijama, uključujući razvoj servera i mrežnih igara i prenosnog gejminga.

Amaja je vodeća kompanija po novim gejming tehnologijama, uključujući razvoj servera i mrežnih igara i prenosnog gejminga

Posljednji veliki posao Amaje je kupovina akcija kanadske kompanije Čartvel tehnolodži (Chartwell Technology), koja se takođe bavi organizovanjem igara na sreću. Ugovor o preuzimanju 36 odsto vlasništva vrijedan je 23,7 miliona američkih dolara, u kešu i akcijama, a potpisan je početkom maja ove godine.

Povodom jubileja Lutrije, kompanija će donirati 50.000 eura ustanovama koje se bave obrazovanjem i zaštitom djece.

Galerija

Bonus video: