Pavićević i Šćepanović braniće boje Crne Gore na Vembliju

“Konkurencija je bila jaka jer ipak su na takmičenju bili najbolji gejmeri iz Crne Gore, ali kako sam već igrao dva online trunira i imao odlične rezultate nije mi ni ovaj teško palo. U startu sam računao na to da sam najbolji, pa se nikoga od njih nijesam pribojavao”, kaže za Vijesti Pavićević koji kako kaže redovno igra PES

18441 pregleda 67 reakcija 26 komentar(a)
Reprezentativci Crne Gore: Vučeta Šćepanović i Rade Pavićević, Foto: Prvatna arhiva
Reprezentativci Crne Gore: Vučeta Šćepanović i Rade Pavićević, Foto: Prvatna arhiva

Gejmeri Rade Pavićević i Vučeta Šćepanović činiće crnogorsku reprezentaciju na završnom takmičenju eEuro2021 koji će se održati u hramu fudbala, na Vembliju, između mečeva polufinala i finala Evropskog prvenstva u fudbalu. Pavićević je trijumfovao preksinoć na završnom turniru TOP 8 PES igrača iz Crne Gore u kvalifikacijama za pomenuto takmičenje.

PES (Pro Evolution Soccer) je video igra kojom se simuliraju fudbalske utakmice, a Uefa je prepoznala potencijal gejminga i od prošle godine pokrenula sjajnu priču - eEURO ili Evropsko prvenstvo u PES-u za svih 55 svojih članica.

Na završnom crnogorskom TOP8 turniru koji je preksinoć održan u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), a pod pokroviteljstvom Uefe, pored Pavićevića nadmetali su se najbolji igrači iz Crne Gore - Samir Ramović, Nikola Malović, Rade Pavićević, Ivan Ražnatović, Drago Mandić, Bojan Tatar, Filip Šoć i Demir Ramović.

 Izbjegli glavne favorite na eEuro2021
Izbjegli glavne favorite na eEuro2021 foto: Privatna arhiva

“Konkurencija je bila jaka jer ipak su na takmičenju bili najbolji gejmeri iz Crne Gore, ali kako sam već igrao dva online trunira i imao odlične rezultate nije mi ni ovaj teško palo. U startu sam računao na to da sam najbolji, pa se nikoga od njih nijesam pribojavao”, kaže za Vijesti Pavićević koji kako kaže redovno igra PES.

“Trudim se da svaki dan igram makar sat vremena, jer vježbanje je bitno ako mislite da napredujete. A to koliko ću provesti igrajući zavisi od obaveza”, ističe Pavićević i dodaje da kad igra kući vjerni navijač je njegov otac.

 Gejmeri skoncentrisani na utakmicu
Gejmeri skoncentrisani na utakmicufoto: Privatna arhiva

“On prati dosta mojih utakmica, čak se nekad i više nervira nego ja”, kroz smijeh se prisjeća Pavićević koji priznaje da mnogo više voli online turnire, ali je pobjedom na završnom truniru pokazao da se dobro snalazi i kad su svi takmičari uživo na jednom mjestu.

Kao najbolji igrač turnira on se pridružio crnogorskom prvaku u PES-u, Vučeti Šćepanoviću te ovaj dvojac čini crnogorsku reprezentaciju za takmičenje 16 najboljih reprezentacija koje će se na Vembliju boriti za titulu prvaka Evrope u PES-u.

Žrijeb kvalifikacionih grupa za eEuro2021 održaće se u ponedjeljak, 8. februara u 20 časova uz direktan prenos na sajtu Uefe.

 Takmičari završnog turnira
Takmičari završnog turnirafoto: Privatna arhiva

“Zahvaljujući tome što je naša reprezentacija u 2020. osvojila deveto mjesto, Crna Gora će ovge godine biti u prvom ili drugom šeširu, tako da smo izbjegli sve jače reprezentacije u samom startu, pa će nam biti mnogo lakše da prođemo prvi dio takmičenja. Prošle godine su naši predstavnici imali najjaču grupu, igrali su sa Italijanima, Ukraincima i Portugalcima, a riječ je o sjajnim igračima. Eto, i pored odličnih timova sa kojima su se nadmetali uspjeli su da prođu četvrtfinale i dođu do devete pozicije. Da naglasim da je prošle godine među 16 najboljih ekipa bilo pet blakanskih, pa su tako pored Crnogoraca, dobre rezultate ostvarili i takmičari iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Na prošlom prvenstvu pobijedila je Italija, mada uvijek sjajna reprezentacija bude iz Španije, dok recimo naš takmičar Vučeta najmanje voli da igra sa Rumunima”, otkriva detalje ispred organizatora turniru TOP 8 PES Filip Šoć.

Šćepanović ima iskustva sa završnim turnirom eEuro, jer je prošle godine sa Demirom Ramovićem crnogorskoj reprezentaciji donio deveto mjesto na evropskom prvenstvu u PES-u čiji je nagradni fond iznosio 100 hiljada eura.

Mečeve kvalifikacionog turnira TOP 8 Crne Gore, kao i same kvalifikacije za eEuro ljubitelji gejminga imali su priliku da prate uživo na youtube i twitch kanalu SESCG, uz odlične komentatore Đorđa Rudovića, Vučetu Šćepanovića i Marka Vuletića.

Završnici Top 8 prethodila su dva online kvalifikaciona turnira sa prijavljenih oko 40 igrača iz Crne Gore. Po četiri najbolja igrača sa ovih turnira prošla su u TOP 8 fazu.

Bonus video: