Crna Gora se plasirala na UEFA eEURO

Šćepanović i Pavićević uspješno završili drugi krug kvalifikacija

7734 pregleda 6 komentar(a)
Šćepanović i Pavićević, Foto: Privatna Arhiva
Šćepanović i Pavićević, Foto: Privatna Arhiva

Gejming reprezentacija Crne Gore drugu godinu zaredom igraće na završnom turniru UEFA Eeuro. E-selekcija Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i Fudbalskog saveza Crne Gore, Vučeta Šćepanović(ArtiePG) i Rade Pavićević(_r_a_d_e_) osvojili su prvo mjesto u grupi D kvalifikacija za eEURO 2021.

Sa ukupno sedam pobjeda i remijem naći će se, 9. i 10. jula na Vembliju, u društvu 16 najboljih evropskih reprezentacija u igri Pro Evolution Soccer (PES). Žrijeb grupa na prvenstvu održaće se krajem maja.

UEFA eEURO 2021 je najprestižnije eFootball PES 2021 takmičenje u Evropi, sa nagradnim fondom od 100 hiljada eura. Deset grupa od po pet ili šest reprezentacija takmičilo se dva kruga, tokom marta i aprila u kvalifikacijama za prvenstvo. Svaka borba dvije reprezentacije sastoji se od dva 1 na 1 duela. Pobjednici svake grupe se direktno plasiraju na turnir, dok će drugoplasirane države morati da idu na doigravanje.

Prošlog mjeseca crnogorska reprezentacija izašla je kao pobjednik u sva četiri okršaja, dok je u drugom dijelu turnira pobijedila sve reprezentacije sem Austrije sa kojom su igrali neriješeno (2:2). Prošle godine crnogorska reprezentacija na finalnom truniru osvojila je deveto mjesto, a nadaju se da će ovoga puta otići korak dalje.

„Očekivali smo prvo mjesto jer smo se veoma dobro pripremili, ali uopšte nije bilo lako. Sve su to jake reprezentacije ali smo uspjeli pa skoro dominantno da osvojimo prvo mjesto i plasiramo se direktno na Evropsko prvenstvo. Sigurno je da ćemo se do jula još bolje pripremiti, a onda idemo korak po korak, zavisiće i od jačine protivnika u grupi iako tamo neće biti slabih reprezentacija. Za početak neka bude bolji plasman nego prošle godine a onda ko zna, možda i neko od prva tri mjesta“, ocijenio je Pavićević.

Bonus video: