Nagradni fond za Svjetsko prvenstvo na Baliju 500.000 dolara

Svjetsko prvenstvo na Baliju, koje će se odigrati pod pokroviteljstvom IESF-a, glavna je tema među gejmerima ovih dana. Punopravni član IESF-a je, uz još 120 njih, i SESCG, kao i Adria Sport Federacija

17081 pregleda 8 komentar(a)
Foto: https://iesf.org/
Foto: https://iesf.org/

IESF je objavio nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Baliju koji će iznositi 500.000 dolara. Svjetsko prvenstvo će se održati od 27.11. do 9.12. u igricama: Counter Strike Global Offensive za mušku i žensku ekipu, DOTA2, Efootball, Tekken7, PUBG Mobile i Mobile Legend.

Gejmeri iz Crne Gore imaće priliku da budu dio ovog događaja, SESCG organizovaće kvalifikacije u aprilu i maju. Pobjednici kvalifikacija će učestvovati na regionilnim kvalifikacijama koje vode na Svjetsko prvenstvo na Baliju.

Pobjednici pomenutih kvalifikacija imaće priliku da učestvuju i na Evropskom prvenstvu za igrice: Counter Strike Global Offensive, DOTA2 i Efootball. Rumunija će biti domaćin za Evropsko prvenstvo u Counter Strike Global Offensive igrici sa nagradnim fondom od 20.000 eura. Albanija će biti domaćin Evropskog prvenstva u DOTA2 igrici sa nagradnim fondom od 20.000 eura. Dok će Crna Gora biti domaćin Evropskog prvenstva u Efootball igrici sa nagradnim fondom od 10.000 eura koje će se odžati u septembru.

Indonezija ima 45 miliona gejmera od 350 miliona stanovnika. Organizatori najavljuju spektakl koji do sada esport nije vidio. Tri puna stadiona, veliki broj fanova, egzotični Bali, spoj tradicije i tehnologije.

Bonus video: