Radomir Savićević postavio rekord

Tokom posljednje brdske trke predstavljena staza Kotor Trojica

10443 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Finalna trka virtuelnog brdskog šampionata kroz simulaciju Assetto Corsa uspješno je završena tokom vikenda u organizaciji Montenegro sim racinga. Svako iz svog doma, ukupno 19 takmičara vozilo je stazom Trojica (Kotor), a ovo je ujedno bila njena premijera u ovoj igrici. Staza Kotor Trojica djelo je modera Jovana Lemajića Lemaxa.

Tako je takmičar iz Hrvatske Adrian Šantić iz tima Race Buddy odnio pobjedu, jer je tokom dvije vožnje u ukupnom skoru ostvario najbolji rezultat. Zahvaljujući ovom rezultatu Šantić je potvrdio vicešampionsku poziciju ove sezone.

Tokom dvije vožnje ostvario najbolji rezultat
Tokom dvije vožnje ostvario najbolji rezultatfoto: Privatna arhiva

”Luda trka, luda staza. Ove šikane (prepreka na pravcu napravljena od guma služi da pravci na stazama ne budu predugi), ako ih prođeš, odvozio si cijelu stazu. Ovo dalje je više-manje, ne može se reći jednostavno, ali su šikane ludnica, stvarno su zanimljive” kazao je nakon trke Šantić koji je u prvoj vožnji pravio greške, no na sreću, nijesu ga koštale prvog mjesta u konačnom skoru.

”Bio mi je cilj da napravim što bolje vrijeme i uđem u top pet, a prvo mjesto u konačnom skoru me je iznenadilo”, priznao je Šantić koji je u sedam trka koliko se vozilo ove sezone zabilježio tri pobjede.

”Ova sezona je svakako bila odlična. Jedva čekam narednu”, zaključio je Šantić.

Šampion ove sezone, Radomir Rašo Savićević, koji je vozio ispred tima Podgorica Racing, uspio je da napravio rekord trke. Naime, on je prvu vožnju završio za 2 minuta i 14 sekundi, 110 stotinki.

”Već sam po završetku prošle trke znao da sam u finalnom skoru osvojio ovogodišnji šampionat u simulaciji Asseto Corsa, tako da mi je bilo bitno da tokom ovog kruga postavim rekord staze. Motivacija mi je bila ta što je u pitanju naša, crnogorska staza i što se prvi put vozi na takmičenju”, ispričao je za Vijesti Savićević. Na pitanje da li se toliko brzo vozi istom stazom i na takmičenjima uživo, gejmer objašnjava:

”Vozi se možda malo sporije jer ipak postoji faktor straha, a kod simulacije i ako udarite eventualno nećete završiti trku, ali vam fizički ništa ne može biti”, objasnio je on.

Kao neko ko je bio uključen u organizaciju, zadovoljan je kako je trka prošla.

”I sa strane organizacije šampionata sam prezadovoljan, kao i kompletnom sezonom. Takođe sam zadovoljan kako je ispala zadnja staza, zaista je Trojica fenomenalno urađena”, pohvalio je rad Lemaxa Savićević.

Treće mjesto u trci Kotor Trojica osvojio je Miloš Tatar, a upravo bodovi koje je dobio tokom iste bili su dovoljni da ovu sezonu završi kao trećeplasirani.

Miloš Tataer
Miloš Tataerfoto: Privatna arhiva

”Dosta sporije nego što sam vježbao. Kalkulisao sam dosta, imao sam devet bodova prednosti u odnosu na takmičara Matiju Markovića, pa sam u trku ušao rasterećeniji. Znao sam da ne jurim ja njega i rezultat već je obratna situacija. Tokom prve vožnje imao sam dosta grešaka, bio malo i nesiguran, ali generalno sam zadovoljan svakako”, kazao je nakon trke Tatar.

Perspektiva najbolja u studentskom CS:GO turniru

Studentski CS:GO turnir koji je takođe održan za vikend u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore okupio je četiri najbolje ekipe: Perspektivu, ZeroGP, Blackbox i C4brones. U prvom polufinalu Perspektiva je slavila protiv C4bronesa i to rezultatom 2:0, baš kao i ZeroGP protiv Blackboxa. Meč za treće mjesto završen je u korist ekipe Blackbox rezultatom 2:1, dok je u finalnom Perspektiva dobila ekipu ZeroGP 2:1. Tako je ekipa Perspektiva pored osvojenih 350 eura izborila učešće na Evropskom studentskom prvenstvu u organizaciji Faceita.

Ekipa 'Perspektiva'
Ekipa "Perspektiva"foto: SESCG

Nagradni fond Evropskog Faceit studentskog prvenstva je 15.000 dolara

Mečevi finala su se prenosili na Youtube kanalu SESCG, a komentator je bio Igor Mitrović.

Bonus video: